Ostalo

(VIDEO) Jan Blachowicz zaigrao košarku u Poljskoj: ‘Imam taktiku, koristit ću laktove i koljena‘

Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od najboljih boraca poluteške kategorije sudjelovao je u utakmici humanitarnog karaktera

Nešto manje od tri tjedna dijele od nas od novog nastupa Jana Blachowicza. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije ranije ove godine porazio je Aleksandra Rakića. Srpski borac ozlijedio je koljeno tijekom treće runde, nije mogao nastaviti i Blachowicz je došao do prve pobjede nakon što je izgubio titulu prvaka u 10. mjesecu prošle godine.

Blachowicz će se 10. prosinca (12. mjesec) boriti protiv Magomeda Ankalaeva, a na istom eventu Jiri Prochazka branit će titulu prvaka protiv Glovera Teixeire. Pobjednik borbe između Blachowicza i Ankalaeva postat se sljedeći izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji, a 39-godišnji Poljak ne može si dozvoliti poraz ako planira ikad više doći do titule.

Ankalaev nije lak zalogaj i nema sumnje da se Jan naporno priprema. Međutim, usred priprema, Blachowicz je pronašao vremena za odraditi revijalnu košarkašku utakmicu. Marcin Gortat kao umirovljeni poljski košarkaš i igrač s preko 10 NBA sezona organizirao je humanitarnu utakmicu između poljskih zvijezda i ekipe sastavljene od poljskih vojnika. Jan Blachowicz nastupio je za ekipu sastavljenu od ‘‘celebrityja‘‘, a UFC je sve popratio prilogom u svojoj UFC Connected emisiji.

‘‘Igrat ćemo dobrotvornu utakmicu. Kad sam bio mlađi igrao sam košarku, ali onda sam započeo s MMA-om. Moram se prisjetiti onog što sam naučio prije više od 20 godina.‘‘, rekao je Jan uoči utakmice, a potom je otkrio i što je pripremio za svoj nastup.

‘‘Imam dobru taktiku za danas. Koristit ću svoje laktove i koljena i to je to. Moram ih koristiti tako da sudac to ne vidi. Ako sudac ne vidi što radim, onda je to dopušteno. Ako me primijeti, onda sam u problemima.‘‘, dodao je bivši UFC-ov prvak.

Laktovi i koljena nisu ga doveli do pobjede, jer na koncu je slavila selekcija poljskih vojnika, ali Blachowicz i svi prisutni dobro su se zabavili. U sklopu UFC-ovog videa vidljivo je nekoliko akcija u kojima Jan sudjeluje, a u jednoj od njih je postigao koš za dva poena.

Prikupljenim sredstvima od ove utakmice pomoći će se djeci i mladim košarkašima u Poljskoj, a kako se Blachowicz snašao na košarkaškom terenu, pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 03:15