Ostalo

(VIDEO) Ishii sparira s najboljim grapplerom svijeta: ‘Početak noćne more je kad zauzme gornju poziciju‘

Satoshi Ishii i Gordon Ryan

 Instagram (satoshi Ishii)
Hrvatski borac japanskih korijena podijelio je zanimljiv video na svom Instagram profilu

Satoshi Ishii poznat je kao borac koji voli obilaziti razne dvorane diljem svijeta i pritom usavršavati svoje vještine. Olimpijski pobjednik u judu (2008. godine) već neko vrijeme nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u Texasu.

Ishii tamo pod mentorstvom Johna Danahera radi na svojim grappling vještinama, a čini se ga kako je jako dobro kliknuo s Gordonom Ryanom, najboljim svjetskim grapplerom kroz proteklih nekoliko godina.

Nerijetko Ishii i Ryan dijele zajedničke fotografije s treninga te si čestitaju na sportskim uspjesima. Ipak, posljednja Ishiijeva objava nešto je zanimljivija jer se radi o isječcima grappling sparinga koji odrađuje s Gordonom Ryanom.

‘‘Kad zauzme gornju poziciju, to je početak noćne more‘‘, napisao je Ishii u sklopu svoje objave, a Gordon Ryan ostavio je komentar:

‘‘Samo čekam judo trening u kimonu‘‘, pritom aludirajući da če mu Ishii sigurno ‘‘naplatiti sve s kamatama‘‘ onda kada budu radili judaški trening.

Kako god Ishii prolazio na sparinzima, nije naročito ni bitno. Ono što je puno bitnije jeste iskustvo učenja i treniranja s majstorom kakav je Ryan. 27-godišnji američki grappler trostruki je osvajač zlatne medalje na ADCC-ju, a u svojoj riznici ima još nebrojene zlatne medalje s najjačih svjetskih grappling turnira.

Prema statistici na BJJ Heroes portalu, Ryanov grappling omjer pobjeda i poraza trenutno iznosi 92-5, a čak 76 pobjeda upisao je prekidom.

Ovog vikenda čeka ga nastup na ADCC-u koji je zapravo najprestižnije grappling natjecanje na svijetu. Gordon će zlato tražiti u superteškoj kategoriji (+99 kg) gdje će mu konkurencija biti vrhunski grappleri poput Felipea Pene, Roberta ‘‘Cyborga‘‘ Abreua, Vinnyja Magalhaesa, Orlanda Sancheza itd.

Izuzev nastupa u svojoj kategoriji, Ryan će odraditi ‘‘superfight‘‘, a protivnik će mu biti Andre Galvao (157-27). Radi se o meču koji su mnogi okarakterizirali ‘‘borbom za najvećeg grapplera‘‘ u povijesti. Gotovo da ne postoji veliko grappling natjecanje na kojem Andre Galvao nije više puta osvajao zlatnu medalju, a preko 15 godina je u samom vrhu ovog sporta.

2022 ADCC Svjetsko prvenstvo održava se u Las Vegasu, a listu svih natjecatelja po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
11. svibanj 2024 00:49