Ostalo

(VIDEO) ‘Hej, PFL, ovako izgledaju laktovi‘: Paul Hughes na brutalan način debitirao u Bellatoru

Paul Hughes

 Screenshot/BellatorMMA X
Impresivni debi mladog borca, ali uskoro neće smjeti koristiti tehniku koja mu je donijela ovu pobjedu

Iako je na kraju svoje borbe izjavio da njegova izvedba nije bila dovoljno dobra, očito je da mnogi smatraju kako je Paul Hughes opravdao sva očekivanja koja su ga pratila uoči ‘Bellator Champions Series‘ događaja u Dublinu 22. lipnja.

Hughes je debitirao u Bellatoru nakon što je ove godine potpisao za Professional Fighters League (PFL). Pobijedio je Bobbyja Kinga brutalnim tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Obojica su imala svoje trenutke u prvoj rundi. King je čak u jednom trenutku izgledao kao da je doveo Irca u nevolju, srušio ga je direktom u početku borbe. Međutim, moglo se primijetiti je da je Amerikanac oprezno hodao natrag do svog kuta nakon prve runde zbog niza ‘low kick‘ udaraca koje je primio od Hughesa.

Hughes je zatim preuzeo potpunu kontrolu u drugoj rundi kombinirajući svoje hrvanje s udaračkim serijama. Domaći favorit je potom zadao kišu ‘ground-and-pound‘ udaraca laktovima u završnim sekundama druge runde što mu je donijelo pobjedu.

Naime, udarci laktovima su zabranjeni u PFL-u, a upravo se laktovima predstavio široj javnosti u svojoj dosad najvećoj pobjedi karijere.

‘‘Paul Hughes je uništio Bobbyja Kinga laktovima. Rasjekao mu je lice. Ulazi u PFL-ov turnir u lakoj kategoriji sljedeće godine gdje laktovi nisu dozvoljeni. Izuzetno kontroverzna tema za promociju‘‘, napisao je jedan irski MMA obožavatelj.

‘‘Hej, PFL, ovako izgledaju laktovi. Pozdrav od svakog ljubitelja MMA-a‘‘, pisalo je u jednom od komentara.

Ovaj impresivni Hughesov debi u Bellatoru sigurno će privući pažnju u svijetu MMA-a. Međutim, bit će zanimljivo kako će morati prilagoditi svoj stil borbe zbog zabrane korištenja laktova. To bi potencijalno moglo predstavljati izazov za njega u bliskoj budućnosti kada će se natjecati pod PFL pravilima. U svakom slučaju, Hughes je pokazao da je spreman za veće izazove.

Linker
24. lipanj 2024 11:50