Ostalo

(VIDEO) Christian Lee čudesno preživio prvu rundu da bi na kraju postao dvostruki prvak ONE organizacije

Christian Lee, Kiamrian Abbasov

 Screenshot (twitter, One Championship)
Borba za pamćenje u ONE organizaciji

U sinoćnjoj glavnoj borbi večeri ONE Championship organizacije imali smo priliku vidjeti borbu punu akcije i preokreta kakva se rijetko viđa. Christian Lee se nakon dvostrukog osvajanja titule u lakoj kategoriji, osvajanja "World Grand Prix" turnira, te nekoliko obrana titule, odlučio napasti pojas u kategoriji iznad.

U velter kategoriji dočekao ga je Kiamrian Abbasov, koji je prvotno došao pretežak na vagu i time izgubio priliku da zadrži pojas eventualnom pobjedom protiv Leeja. Da su kategorije tu s razlogom vidjelo se već uz prvoj rundi jer udarci prvaka lake kategorije nisu imali baš nikakvog utjecaja na Abbasova koji je svojim kontrama sve više pogađao Leeja. U jednom trenutku Abbasov je imao Leeja na rubu prekida, izgledalo je kao da nokautiran stoji na nogama, no sudac u kavezu Herb Dean odlučio je ipak pružiti Leeju šansu da se oporavi.

To se pokazalo kao dobra odluka jer borba je ušla u drugu rundu, a što je vrijeme više odmicalo, Lee je izgledao umorniji i iscrpljeniji. Iako njegovi udarci nisu imali gotovo nikakvog utjecaja na Abbasova, Lee je počeo sve više raditi laktom, te je u jednom trenutku imao Abbasova na rubu prekida nakon serije brutalnih udaraca laktom. U četvrtoj rundi Lee je uspio srušiti Abbasova, te ga konačno završiti serijom udaraca.

Christian Lee ovime je postao prvak u dvije kategorije istovremeno, a pokazao je i nevjerojatnu srčanost koja doliči pravome šampionu. Onaj tko je sigurno s velikom zanimacijom popratio ovaj meč je naš Roberto Soldić, koji će se vjerojatno u bliskoj budućnosti susresti s novim prvakom.

Linker
28. lipanj 2024 19:32