Ostalo

(VIDEO) Arsenal mijenja sigurnosne protokole zbog McGregorovog ‘sparinga‘ sa Sakom, oglasio se i nogometaš

Conor McGregor i Bukayo Saka

 Instagram (conor Mcgregor)
Slavni irski MMA borac uznemirio je kompletnu upravu slavnog londonskog kluba

Vjerujemo da se sjećate scena otprije tjedan dana koje prikazuju Conora McGregora na travnaju Emirates stadiona. Najpopularniji MMA borac na svijetu pojavio se na stadionu Arsenala i svjedočio je pobjedi "Topnika" nad Paris Saint-Germainom. Arsenal je slavio rezultatom 2:0, ali osim same utakmice, pažnju javnosti zaokupio je McGregor.

Irac se nakon utakmice spustio na teren i proveo je kraće vrijeme s pojedinim igračima Arsenala među kojima se našao i Bukayo Saka, ponajveća zvijezda londonskog kluba. McGregor je na Saki "isprobao" svoje udarce nožnim tehnikama, a engleskom reprezentativcu bilo je vidno nelagodno dok je McGregor demonstrirao svoje tehnike.

Pribojavao se Saka da ga Conor ne ozlijedi i na snimci se može čuti kako upozorava Conora da "bude oprezan". Nakratko je McGregor pokušao i hrvačke vještine prezentirati na Saki, ali smirio se na vrijeme i nije ozlijedio nogometaša koji prema Transfermarktu vrijedi 140 milijuna eura.

Iako su mnogi mislili kako je McGregoru odobreno da kroči na teren i podruži se s nogometašima, čini se da to nije bio slučaj. Kako navode engleski mediji, McGregor je bez dopuštenja kročio na teren i Arsenal provodi istragu kako je došlo do takvog propusta od strane osiguranja. Klub će preispitati i promijeniti sigurnosne protokole kako bi onemogućili ponavljanje ovakvih situacija, a nezadovoljan viđenim navodno je i Mikel Arteta, menadžer slavnog londonskog kluba. Arteta smatra da je ovo bezazleno druženje moglo rezultirati ozljedom Sake.

Bukayo Saka također se oglasio po pitanju ovog incidenta. Engleski reprezentativac objavio je zajedničku fotografiju s McGregorom te je napisao:

"Drago mi je što sam te upoznao. Nikakva šteta nije učinjena, samo smo odradili prijateljski sparing."

MMA fanovi ovaj put stali su u obranu Conora i smatraju kako se od "mrava radi slona". Neki su se čak okomili na Saku i sve ostale nogometaše.

"Nogometaši su najmekši sportaši na svijetu."

"Nogomet je prepun mekanih tipova.", učestali su komentari od strane MMA fanova.

Treba ipak imati na umu da Bukayo Saka nema nikakvog iskustva s borilačkim sportom, a Conor McGregor nije osoba koja ulijeva previše povjerenja sa svojim postupcima izvan kaveza. Eventualna ozljeda skupo bi koštala Arsenal i s razlogom će doći do promjena u sigurnosnim mjerama na Emirates stadionu.

Linker
10. listopad 2024 00:28