Ostalo

Vadim Nemkov iznenađen Romerovom izdržljivošću, najavio mogući prelazak u tešku kategoriju

Vadim Nemkov 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tvrdi da ga je pogodio sa svime što je imao, ali Romero jednostavno nije padao

Jučer je rano ujutro Vadim Nemkov obranio svoju Bellatorovu titulu u poluteškoj kategoriji po četvrti put, a svladao je Yoela Romera podosta rutinski nakon pet rundi. Pokazao je Fedorov učenik da je uistinu veliki prvak i da je s razlogom tu gdje je, iako mu Romero nije zadavao previše problema.

Punih pet rundi je Nemkov pogađao Romera koji je nepomično stajao ispred njega, no nije bilo govora da je bio blizu finiša. Romero je udarce trpio i ponekad vraćao, a Nemkov je sada izrazio želju okušati se i u teškoj kategoriji.

‘‘Ja sam jedan od najboljih poluteškaša na svijetu. Mislim da u Bellatoru za mene u poluteškoj kategoriji više nema izazova, tako da je moguće da ću se sada okušati u teškoj. Ovdje više nema nikoga tko bi se borio protiv mene‘‘, rekao je Nemkov na press konferenciji nakon borbe.

Dotaknuo se i Romerove izdržljivosti:

‘‘Jako me je iznenadila njegova glava. Jako je čvrst. Bilo je tu udaraca koje sam čisto pogodio i što sam osjetio preko rukavica. Jako sam iznenađen što ga to nije ni blizu ozlijedilo. Krajem druge runde sam mislio da ga imam, ali sam shvatio da glumi. Sretan sam zbog ove pobjede i jako mi je važna. On je odličan borac. Legenda je, Olimpijac. Pobjeda nad takvim čovjekom mi puno znači‘‘, dodao je Vadim.

Što je sljedeće za Nemkova, bit će svakako zanimljivo za pratiti. S obzirom da u poluteškoj nema više izazova, možda i razmisli da se okuša na najjačoj sceni, u UFC-u. Tamo zasigurno ima puno mečeva za njega i tome se nadamo.

Linker
25. travanj 2024 10:18