Ostalo

UFC-ov veteran otkrio koliko zarađuju natjecatelji u Whiteovoj ‘Power Slap‘ ligi: Honorar je mizeran

UFC Power slap league

 Screenshot (youtube, Ufc)
Eric Spicely dobio je ponudu za nastup u novom projektu UFC-ovog predsjednika

Ogromne kritike trpi Dana White zbog pokretanja takozvane ‘‘Power Slap‘‘ lige. Radi se o pokušaju novog sporta u kojem natjecatelji stoje jedan nasuprot drugog i šamarima pokušavaju poraziti protivnika.

Mnogima je ovo besmisleno, jer natjecatelji bivaju brutalno nokautirani, a radi se o ‘‘sportu‘‘ koji ne iziskuje naročitu vještinu. Za razliku od ostalih borilačkih sportova, natjecatelji u ‘‘Power Slap‘‘ ligi nemaju mogućnost braniti se od udaraca i jednostavno se radi o tome tko može podnijeti više udaraca.

Dodatan teret Whiteovom novom projektu jest i Whiteov skandal tijekom dočeka Nove godine. Predsjednik UFC-a tada je imao fizički sukob sa svojom suprugom, a oboje su uputili šamare jedno drugom. Time je White navukao još negativnog publiciteta na ‘‘Power Slap‘‘ ligu, ali UFC-ov predsjednik ne odustaje od tog projekta i vrlo je uzbuđen.

Kritičari će se ponadati da sudionici ovog ‘‘cirkusa‘‘ barem dobro zarađuju, kad već pristaju na potencijalno teška oštećenja mozga. Nažalost, Dana White nikad nije bio poznat kao poslodovac koji je voljan ‘‘odriješiti kesu‘‘ pa to nije slučaj ni ovdje.

Eric Spicely, nekadašnji UFC-ov borac putem Twittera je otkrio koliko zarađuju natjecatelji u ‘‘Šamar ligi‘‘.

‘‘Kontaktirali su me da sudjelujem u ‘slap ligi‘, a bili biste šokirani da znate koliko plaćaju za to.‘‘, napisao je Spicely, a u sljedećem ‘‘tvitu‘‘ otkrio je da su mu za prvi meč ponudili tisuće dolara za nastup i dodatnih 2 tisuće dolara ako pobijedi.

Radi se o zbilja mizernoj cifri za sudjelovanje u nečem ovakvom i Dana White vjerojatno će morati priznati da je ovo bila loša ideja. Tješi se UFC-ov predsjednik da su UFC i MMA imali sličan imidž na samim počecima, ali ovdje se ipak ne nazire nikakvo poboljšanje koje bi navelo publiku da odobri novi ‘‘sport‘‘.

White silno želi uvesti neku inovaciju i stvoriti svoj vlastiti projekt koji će zaživjeti, ali morat će nastaviti s pokušajima. Nekoć je ‘‘Zuffa Boxing‘‘ bio njegov veliki projekt preko kojeg je planirao UFC proširiti na svijet boksa, ali apsolutno ništa nije napravio po tom pitanju. ‘‘Power Slap‘‘ njegov je novi pokušaj, ali dojam je da White sve više gubi kompas i možda bi se jednostavno trebao fokusirati samo na UFC i svoj posao predsjednika te kompanije.

Linker
17. travanj 2024 05:01