Ostalo

Scott Coker objasnio izbor Fedorov izbor: ‘Tim Johnson nije šala, ne radi se o lakom protivniku‘

Fedor Emelianenko
 VADIM ZHERNOV Sputnik Via Afp
Predsjednik Bellatora pohvalio je legendarnog ruska borca jer je odabrao opasnog protivnika

Puno bure podigla je Bellatorova objava kojom su obznanili da će se Fedor Emelianenko boriti protiv Timothyja Johnsona 23. listopada u Moskvi. Tjednima se špekuliralo o imenima poput Fabricija Werduma, Josha Barnetta i Juniora dos Santosa te su mnogi ostali razočarani konačnim izborom. Predsjednik Bellatora Scott Coker objasnio je pozadinu odluke. Naime, čelnik Bellatora ponudio je niz imena ruskom borcu, a Fedor je sam birao svog protivnika.

''Počeli smo pričati o raznim imenima i Fedor je počeo razmišljati o njima. Kada je došao gledati borbu između Moldavskog i Johnsona, rekao mi je da se želi boriti protiv Johnsona ukoliko Moldavsky izgubi. On je već naumio boriti se protiv nekog rangiranog, borca koji je i dalje relevantan. Možda je mogao dobiti priliku i protiv Ryana Badera. On se htio boriti protiv Johnsona ukoliko Tim pobjedi Moldavskog, no on je izgubio. Fedor je otišao kući dodatno razmisliti. Ponudili smo mu sva moguća imena i odluka je bila na njemu, sam je odabrao. Smatram kako on (Fedor) zaslužuje birati protivnika u svojim zadnjim borbama. On će se vjerojatno umiroviti nakon ove borbe, doduše mogao bi još jednu odraditi i onda se umiroviti. Za mene, on je najbolji teškaš u povijesti. Toliko toga je napravio i postigao u ovom sportu.'', rekao je Scott Coker za MMA Junkie.

Predsjednik Bellatora pohvalio je Fedora na odabiru protivnika jer iako se ne radi o naročito poznatom i slavnom imenu u MMA krugovima, Johnson je izrazito neugodan i opasan borac.

''Odao sam mu poštovanje (Fedoru). Tim Johnson nije šala. Pobijedio je Cheicka Konga i nokautirao je Tyrella Fortunea. Izdržao je pet rundi protiv Moldavskog koji je izrazito čvrst tip. Fedor nije odabrao najlakšeg protivnika. Mogao se odlučiti za nekog tko je u gubitničkom nizu. Fedor se i dalje želi boriti protiv top boraca, a vjerujem kako se i dalje želi boriti protiv Badera za pojas prvaka. Nismo imali taj razgovor, no vjerujem da je to njegov pravi cilj. Zasad smo dogovorili borbu protiv Johnsona, a onda ćemo vidjeti što je iduće.'', dodao je Coker.

Inače, Fedor Emelianenko i Ryan Bader borili su se u siječnju 2019. godine. Borba je ujedno bila finale Bellatorova Grand Prix turnira u teškoj kategoriji, a pobjednik je postao i prvakom teške kategorije. Međutim, legendarni Rus nije se dobro proveo i nokautiran je nakon 35 sekundi borbe.

Linker
09. svibanj 2024 04:42