Ostalo

Scott Coker ne gubi vrijeme, Bellator radi na potpisivanju Gablea Stevesona

Gable Steveson
 JACK GUEZ Afp
Unatoč činjenici da ne posjeduje nikakvo MMA iskustvo, velike promocije žele ga na svom rosteru

Vjerojatno je i sam Gable Steveson pomalo iznenađen pažnjom koju je privukao jednim ''tvitom'' kojeg je činio samo ''emoji'' koji označava pozdrav (mahanje), a uputio ga je predsjedniku UFC-a Dani Whiteu kojeg je u toj objavi i označio. Razni borci uključujući Aleksandra Rakića reagirali su na tu objavu, kladionice su već objavile koeficijente za potencijalne borbe između Stevesona i najboljih UFC-ovih teškaša, no konkretne korake poduzeo je Bellatorov predsjednik Scott Coker.

On je u razgovoru za MMA Junkie potvrdio kako su stupili u pregovore s olimpijskim hrvačkim prvakom u teškoj kategoriji. U Bellatoru se nadaju ''preoteti'' 21-godišnjaka drugim zainteresiranim stranama, a mora se priznati kako su brzo reagirali. Sam Steveson pričao je kako trenutno nije siguran hoće li prelaziti u MMA i kada bi se to moglo dogoditi, no Scott Coker ne gubi vrijeme.

''Mogu vam reći da smo već stupili u kontakte s njegovim menadžerima. Znam da mu je preostalo nekoliko godina u školi (na koledžu) te da se želi vratiti i hrvati. Postoji dijalog između nas, no on uistinu želi nastaviti s hrvanjem. Ukoliko poželi preći u MMA, mi bismo ga rado imali ovdje. Nitko ne gradi karijere boraca od samih početaka kao što to radimo mi. Mislim da smo najbolji za takve stvari i pružili bi mu sjajan dom.'', dodao je Coker.

Bellator uistinu jeste poznat po takvim projektima gdje borci od samih početaka nastupaju pod njihovim okriljem, a oni im pažljivo biraju protivnike i postepeno grade njihovu karijeru. Pravi primjer aktualni je prvak perolake kategorije A.J. McKee koji je svih 18 dosadašnjih MMA nastupa odradio u Bellatoru. Nisu strani niti slučajevi kao što je Aaron Pico, Valerie Loureda te Michael Page kojemu su godinama zamjerali da se bori s nižerazrednim borcima koje mu čelnici Bellatora namještaju.

Očito je da je Gable Steveson ''vruća roba'' na kojem god tržištu da se odluči pojaviti, a vrijeme će pokazati što je taj mladić na koncu odlučio. Pohvalno je da želi nastaviti sa školovanjem jer tek mu je 21 godina. Vrijeme definitivno radi u njegovu korist i pregršt je prostora za iskušati se u područjima koja se ne tiču hrvanja u kojemu je već ostvario najveće moguće postignuće. U svakom slučaju, zanimljiv period je pred njim, kao i pred fanovima sporta za koji se na kraju odluči.

Linker
07. svibanj 2024 12:49