Ostalo

Satoshi Ishii poražen u svom povratničkom meču unutar PFL kaveza: Bivši UFC-ov borac zasluženo slavio

Satoshi Ishii

 Screenshot (youtube, Pfl)
Hrvatsko-japanski borac izgubio je borbu protiv Brazilca Danila Marquesa

Povratak Satoshija Ishiija (25-13-1) u PFL nakon gotovo pune četiri godine nije dobro prošao. Hrvatski borac japanskih korijena sinoć je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od strane nekadašnjeg UFC-ovog borca Danila Marquesa (15-5-0, 2-2 UFC).

Marques je na sve tri sudačke kartice slavio rezultatom 29-28, odnosno 2-1 u rundama. Prve dvije runde bile su presudne, jer Satoshi Ishii kroz prvih 10 minuta nije pokazao gotovo ništa.

Brazilski borac dobro je kontrolirao distancu, konkretnije je pogađao, a krajem prve runde Marques je udarcem desnicom nakratko poslao Ishiija na pod. Slična priča nastavila se i u drugoj rundi. Marques je često pogađao kickovima, a Ishiijevo tijelo crvenilo se od ‘‘kickova‘‘ krajem druge runde. Satoshi je priliku tražio kroz klinč i pokušaje rušenja, ali bili su to neuspješni pokušaji.

Tek u trećoj rundi Satoshi se probudio i pružio je puno dinamičniju rundu od prve dvije. Pritiskao je Ishii, radio je određenu štetu u klinču i neutralizirao je gotovo sve pokušaje Marquesa. Nažalost, Satoshi se prekasno probudio u ovom meču i zasluženo je izgubio na bodove.

Ishiiju je to bio ujedno i prvi ovogodišnji MMA nastup, a posljednji put prije toga gledali smo ga sredinom prošle godine. Ishii je tada nastupio na FNC 6 eventu u Karlovcu i tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Charlieja Milnera.

Satoshiiju je sinoćnji poraz od Danila Marquesa prvi MMA poraz od devetog mjeseca 2020. godine. Tada ga je na EMC-ovoj priredbi porazio Stuart Austin, ali bio je to vrlo kontroverzan poraz. Za razliku od kontroverznog poraza na EMC 5 eventu, Ishii je na sinoćnjem PFL 8 2023 eventu čisto izgubio. Nadamo se da unatoč porazu ostaje dio organizacije i da će u narednim nastupima pokazati svoja najbolja izdanja.

Linker
16. travanj 2024 03:43