Ostalo

Sage Northcutt se vraća! Prozvao je legendarnog japanskog borca

Sage Northcutt

 Screenshot (youtube, One)
26-godišnji talentirani MMA borac uzeo je dulju pauzu nakon teškog nokauta iz 2019. godine

Koliko samo ''hypea'' se podiglo oko Sagea Northcutta nakon UFC debija koji je odradio u desetom mjesecu 2015. godine. Tada 19-godišnji Sage, imao je sve predispozicije za postati novom UFC-ovom super-zvijezdom.

Nevjerojatna fizička građa, atraktivan stil borbe i mogućnost da postane najmlađim prvakom u povijesti promocije. Upisao je Northcutt pobjedu i u svom drugom UFC nastupu, a zatim ga je Bryan Barberena bolno prizemljio.

Četiri pobjede i jedan poraz upisao je Sage nakon poraza od Barberene, ali bilo je jasno kako Northcutt nije dovoljno kvalitetan za najviše domete, barem tada nije bio.

''Sage je mlad i treba raditi. Pustit ćemo ga da napreduje u nekoj drugoj organizaciji, a onda ćemo vidjeti gdje se nalazi kroz par godina. Možda ga ponovno potpišemo'', izjavio je Dana White krajem 2018. godine, nakon što je istekao Northcuttov ugovor s promocijom.

Sage je otišao u ONE Championship s tri UFC pobjede zaredom, a dočekao ga je iskusni kickboksač, ali i MMA borac Cosmo Alexandre.

Brutalno je Northcutt nokautiran nakon samo 29 sekundi borbe, a sve od tog kobnog petog mjeseca 2019. godine, Sagea nismo gledali unutar borilišta. Sada 26-godišnji američki borac, spreman je vratiti se natjecateljskim vodama, a jedno ime nalazi se na njegoovom nišanu.

''Hej Shinya (Aoki), rečeno mi je da ćeš ti biti moj protivnik na ONE-ovoj priredbi u sedmom ili osmom mjesecu, osim ako se nisi ozlijedio u svom grappling meču. Zašto se ne želiš boriti sa mnom na eventu koji će se emitirati putem Amazona. U čemu je problem?'', prozivka je Sagea Northcutta putem Twittera.

ONE je inače potpisao ugovor s Amazon Prime platformom, a prvi event na toj platformi emitirat će se 26. kolovoza (osmi mjesec). Revanš Demetriousa Johnsona i Adriana Moraesa bit će glavna borba te večeri, a mogao bi se vratiti i Sage Northcutt.

Što se Aokija tiče, on je krajem trećeg mjeseca iznenađujuće poražen u MMA meču od 46-godišnjeg Yoshihira Akiyame. Time je prekinut Aokijev niz od četiri uzastopne pobjede.

39-godišnji Aoki iza sebe ima 58 profesionalnih MMA mečeva (47-10, 1 NC) i daleko je iskusniji od Northcutta. Hoće li Azijati upariti ovu dvojicu boraca unatoč svim okolnostima, vjerojatno ćemo ubrzo saznati. U svakom slučaju, Nortchutt se uskoro vraća i sa zanimanjem ćemo popratiti kakav je napredak ostvario kroz posljednje tri godine.

Linker
17. lipanj 2024 00:17