Ostalo

Sage Northcutt objasnio dugu pauzu: ‘Bio sam spreman vratiti se prvi dan nakon posljednjeg poraza‘

Sage Northcutt (lijevo) i Colbey Northcutt (desno)

 Instagram (sage Northcutt)
Nekoć veliki UFC-ov talent imao je određenih zdravstvenih problema

Gotovo četiri pune godine proći će od posljednjeg nastupa Sagea Northcutta, prije nego se Sage vrati u kavez/ring ONE Championshipa. Prije nekoliko dana izvijestili smo vas o povratku nekoć jako talentiranog borca, a njegov povratnički meč zakazan je za 5. svibnja (5. mjesec) ove godine.

Ahmed Mujtaba (9-2-0) bit će Northcuttov protivnik u povratničkoj borbi, a Sagea smo posljednji put gledali u petom mjesecu 2019. godine. Cosmo Alexandre tada ga je brutalno nokautirao nakon samo 29 sekundi borbe, a Sage je zadobio višestruke frakture lica i uslijedio je oporavak.

Iako su svi bili uvjereni da je Sage dugu pauzu uzeo zbog teškog poraza, danas 26-godišnji Northcutt tvrdi da su se još neki razlozi ispriječili. Naime, Sage se u kavez trebao vratiti još u četvrtom mjesecu prošle godine, a Shinya Aoki bio je planirani protivnik. Taj se meč nikad nije održao, a Sage je u MMA Houru dao više informacija o tome.

‘‘Ja sam se htio vratiti borbama već dan nakon moje prošle borbe. Oporavak je ipak potrajao nešto dulje kao što svi znate, oko godinu dana. Ali nakon toga sam bio u punom treningu.‘‘, započeo je Northcutt, a potom je pojasnio zašto nije odradio meč protiv Aokija.

‘‘Dva tjedna prije nego sam trebao otputovati iz SAD-a, dobio sam COVID. Bio sam vrlo bolestan neko vrijeme. Oko šest mjeseci sam morao ići na pretrage i vađenje krvi kako bi utvrdili što je s mojim zdravljem. Prvih par dana nisam niti znao da sam bolestan. Pokušavao sam trenirati, a na kraju sam bio pozitivan na COVID testu. Mislim da sam pogoršao stanje forsirajući se i pokušavajući trenirati. Nakon toga sam morao sjediti kod kuće i ne raditi ništa, a to mi je bilo najteže.‘‘, dodao je Sage.

Nije Northcutt u potpunosti precizirao s kakvim se zdravstvenim tegobama borio, ali COVID je očito ostavio traga na njegovu organizmu. Nešto slično dogodilo se i Khamzatu Chimaevu krajem 2020. godine i početkom 2021. godine. Khamzat se tad čak i nakratko umirovio jer je bio frustriran posljedicama koronavirusa, ali uspješno se oporavio.

Sage Northcutt također se uspio oporaviti i početkom petog mjeseca ponovno ćemo ga gledati u kavezu. Najbolje godine tek mu slijede i vremena je napretek da izgradi karijeru kakva se očekivala od njega.

Linker
30. travanj 2024 20:13