Ostalo

Ryan Bader opovrgnuo zaradu od ‘samo‘ 150 tisuća dolara: ‘Zarađujem osam do devet puta više nego u UFC-u‘

Ryan Bader

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvak Bellatorove teške kategorije pričao je u hvalospjevima o Bellatoru

Ryan Bader jedini je borac na svijetu koji se može pohvaliti dvama pobjedama protiv Fedora Emelianenka kojeg mnogi vide kao top 5 borca svih vremena, a neki ga smatraju i najvećim ikad.

Naravno, Bader je u oba navrata porazio Fedora koji već debelo bio na zalasku karijere, a Bader je do pobjeda došao lakoćom, odnosno nokautom u prvoj rundi.

Drugu pobjedu u međusobnim obračunima Bader je upisao proteklog vikenda na Bellator 290 eventu, a Fedoru je to ujedno bio i posljednji meč u velikoj karijeri. Nedugo nakon njihovih borbi, internetom su prokružile informacije o honoraru koji su navodno dobili od Bellatora. Radi se zapravo o podacima atletske komisije u Kaliforniji.

Ryan Bader za pobjedu nad Fedorom zaradio je 150 tisuća dolara, dok je Fedor uzeo 100 tisuća dolara. Naravno, radi se o osnovnom honoraru koji ne uključuje raznorazne dodatke i ono najvažnije, iznose zarađene preko sponzora. Unatoč tome, cifre su znatno manje nego u UFC-u i mnogi se pitaju zašto neki borci napuštaju UFC i odlaze u Bellator pod objašnjenjem da u Bellatoru puno više zarađuju.

Ryan Bader gostujući u MMA Houru nastavio je s takvim narativom i opovrgnuo je zaradu od samo 150 tisuća dolara.

‘‘Ne, zaradio sam znatno više. Takve informacije puste se u javnost i ljudi misle: ‘Fedor je zaradio samo 100 tisuća dolara za borbu?‘. Ne, ja se ne bih niti borio za taj iznos. Ovo je posao za mene i ja zarađujem toliko novca da mi je teško napustiti sve ovo. Bellator nas tretira jako dobro, a znam da Fedora tretiraju još bolje.‘‘, započeo je Ryan, a zatim je napravio usporedbu s onim što je zarađivao u UFC-u.

‘‘Oko osam do devet puta više zarađujem ovdje nego u UFC-u. Znam na koji način funkcioniraju te brojke koje izađu u javnost, a tako je i s UFC-om. Ali za razliku od UFC-a, Bellator jako dobro brine o nama. Nikad nisam bio sretniji. Ovdje sam od 2017. godine i nemam ništa osim sjajnih tvari za reći o ljudima u Bellatoru. Niti jednog trenutka nisam požalio jer sam došao ovdje.‘‘, dodao je Ryan.

Prema neslužbenim informacija, Bader je u posljednjem UFC nastupu zaradio 137 tisuća dolara. 61 tisuću dobio je za nastup, još toliko za pobjedu, a 15 tisuća dolara pripalo mu je od sponzorskog ugovora s Reebokom. Pomnožimo li tu cifru s osam ili devet, Bader onda u Bellatoru zarađuje preko milijun dolara, odnosno toliko je zaradio za pobjedu protiv Fedora.

Linker
15. travanj 2024 08:46