Ostalo

Rockhold o ugovoru s BKFC-om: ‘Nisam lisicama vezan kao u UFC-u, toga mi je bilo dosta‘

Luke Rockhold

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Profimedia
Rockhold je istinski veteran ovog sporta i svojom reputacijom otvara vrata gdje god se pojavi

BKFC je taj koji ovog vikenda nudi najzvučnija imena borilačkog sporta. Luke Rockhold, Mike Perry, Eddie Alvarez, Chad Mendes, Ben Rothwell… Sve su to borci koje ćemo gledati ovog vikenda. Rockhold se nedavno oprostio od MMA-a, a pomalo je sve iznenadio kada je potpisao za BKFC.

Neki su očekivali da će se okrenuti profesionalnom boksu i mečevima protiv Jakea Paula i sličnih, no Rockhold se ipak odlučio za nešto malo ekstremnije. Na press konferenciji je i otkrio neke razloge potpisa s njima i detalje ugovora:

‘‘Nekako sam želio probati i druge stvari. Jednostavno sam postao umoran od UFC-a i nošenja s njima. Trebao sam pauzu. Moje noge su patile zbog borbi tako da sam trebao promjenu. Definitivno sam i dalje zainteresiran za borilački sport, ali UFC i njegova struktura jednostavno više nije za mene‘‘, rekao je Luke.

‘‘Vidjet ćemo kako će mi se ovo svidjeti. No svejedno mislim da postoji jako puno opcija za mene sad, a i više nisam lisicama zavezan za jednu stvar kao što je to bilo s UFC-om. To je jedna stvar koja je oduzimala svu zabavu iz toga. Toliko toga sada ima u boksu, egzibicijama. Možete doći i izabrati koga god želite i svi su oko toga uzbuđeni. A biti zaglavljen u UFC-u gdje oni donose odluke umjesto vas, to više nije za mene‘‘, dodao je.

Rockhold je istinski veteran ovog sporta i svojom reputacijom otvara vrata gdje god se pojavi. Na svijetu sigurno ne postoji organizacija koja bi njega odbila, tako da će sada uživati u borbama koje i sam želi gledati.

Linker
11. svibanj 2024 17:21