Ostalo

Predao se ubojica Leandra Loa: Sličan incident je imao u noćnom klubu i prije pet godina

Leandro Lo

 Screenshot (instagram, Leandro Lo)
Leandrova smrt je veliki gubitak za cijeli sport

Jučer smo pisali o velikom gubitku u borilačkom sportu. Naime, BJJ legenda i jedan od najboljih boraca Leandro Lo ubijen je za vikend u jednom brazilskom noćnom klubu. Radilo se o koncertu u Sao Paulu, a ubio ga je policajac koji nije bio na dužnosti, ali je svejedno nosio službeni pištolj.

Ime policajca je Henrique Otavio Oliveira Velozo, a legendarnog Loa je ubio zbog svađe oko boce alkohola koja je bila na Leandrovom stolu. Svjedoci su rekli da je Leandro srušio na pod policajca i dolje ga držao dok ih ostali nisu razdvojili. Nakon što su se ustali na noge, Velozo se odaljio nekoliko koraka i upucao Leandra u čelo.

Kako javlja brazilski portal UOL, Velozo se u ponedjeljak navečer predao policiji, a ispostavilo se da mu ovo nije prvi incident u noćnim klubovima. 2017. godine optužen je za napad na kolegu policajca također u noćnom klubu, no tada je pušten na slobodu i nije proveo ni dana u zatvoru.

Leandro Lo bio je jedan od najboljih boraca koji su ikad kročili na tatami. Pobjeđivao je Gordona Ryana, Gilberta Burnsa, Felipea Penu, Andrea Galvaa i druge. Bio je istinski sportaš i pravi predstavnik BJJ-a, tako da je ovo veliki gubitak za cijeli sport.

Počivao u miru.

Linker
25. travanj 2024 15:44