Ostalo

Poluteškaš u hlačicama sa šahovnicom nova je Bellatorova senzacija

Ben Parrish
 Twitter (bellator)
Ben Parrish pružio je najveće iznenađenje večeri proteklog vikenda na Bellator 266 priredbi

Negdje tokom noći sa subote na nedjelju, sve je bilo spremno za početak ''main carda'' u sklopu Bellator 266 priredbe. Christian Edwards (tada 5-0-0 omjer) osmorangirani je borac ljestvice izazivača u Bellatorovoj poluteškoj kategoriji. 22-godišnji američki borac pet nastupa odradio je do tada pod okriljem Bellatora. Svih pet protivnika savladao je ovaj talentirani borac, a četvoricu je završio prekidom. Edwards je ujedno i povremeni trening partner Jona Jonesa.

Mnogi, kao i sama promocija, vidjeli su Edwardsa kao borca koji će uz strpljivo građenje postati nova zvijezda poluteške kategorije. Šestu borbu pod okriljem Bellatora, a ujedno i šestu profesionalnu MMA borbu trebao je odraditi protiv Bena Parrisha, borca koji je trebao tek debitirati za Bellator te je također odradio pet profesionalnih borbi. Koliki je Parrish bio autsajder najbolje govori činjenica kako su se koeficijenti u kladionicama kretali od 7.00 pa sve do 9.00 na njegovu pobjedu.

31-godišnjak uglavnom je nastupao po manjim američkim promocijama, a da biste saznali koliko godina uopće ima taj borac, morate dobrano prekopati njegov Instagram profil jer niti jedna relevantna MMA stranica nema taj podatak. Inače, Ben se MMA-om bavi desetak godina, a profesionalni debi odradio je 2016. godine. Sve u svemu, očekivala se još jedna laka pobjeda Bellatorove nade Christiana Edwardsa, naročito kada se uzme u obzir da je Parrish bio izvan kaveza gotovo dvije godine jer je 2019. godine slomio nogu (slično kao Conor McGregor) u borbi protiv Logana Woodsa.

Samo 38 sekundi trajala je borba između najvećeg favorita i najvećeg autsajdera na cijelom cardu Bellator 266 priredbe. Međutim, autsajder je ukrao ''show'' pobijedivši Edwardsa nokautom. Brutalnim lijevim krošeom Parrish je Edwardsa poslao na pod i zatim samo dovršio posao s još nekoliko dodatnih udaraca.

Publika je bila u ekstazi, a Bellator je dobio vjerojatno najljepšu priču te priredbe. Parrish je davajući izjavu odmah nakon borbe opisao kako je prošao niz ismijavanja, oporavio se od teškog loma noge, a nebrojeno prijateljstava, poslova i ostalih životnih prilika izgubio je pokušavajući izgraditi MMA karijeru. Dvaput je bila otkazivana njegova borba protiv Edwardsa i Parrish se bojao da ovakva prilika možda više nikada neće doći ako izgubi taj meč.

Ono čime je taj američki borac upao u oči hrvatskim fanovima koji su pratili priredbu jesu njegove hlačice koje čini šahovnica sa crveno-bijelim poljima. Svi će se ekspresno sjetiti Mirka ''Cro Copa'' Filipovića, a u sličnim hlačicama jedno vrijeme nastupao je i Stipe Miočić. Bellatorova senzacija Ben Parrish za Fight Site potvrdio je kako su Mirko Filipović i Branko Cikatić jedni od njegovih idola i zato nosi kratke hlačice sa šahovnicom. Dodao je zanimljivi borac i želju za posjetom našoj državi.

''Volio bih posjetiti Hrvatsku. Svi smo Božja djeca, dakle svi smo obitelj.''

Ljubitelj Cikatića i Cro Copa uz MMA karijeru radi i u poduzeću za industrijsku opskrbu te je roditelj šestogodišnje kćerke. Njegov nadimak također je zanimljiv. Parrisha mnogi oslovljavaju sa ''Big Tuna''. Fanovi američke verzije popularne serije ''The Office'' možda će to povezati s Jimom Halpertom kojeg njegov kolega Andy Bernard naziva istim nadimkom. Međutim, Parrish nam je potvrdio kako je njegov nadimak referenca na Tonyja Accarda, poznatog američkog mafijaša iz Chicaga koji je također bio poznat pod nadimkom ''Big Tuna''.

Ben Parrish nakon godina prepreka na koje je nailazio napokon uživa pozornost MMA svijeta, a sjajnim nastupom definitivno ju i zaslužuje. Hrvatskim navijačima također bi mogao postati zanimljiv, a priču o ''Big Tuni'' završimo njegovom izjavom na konferenciji za medije nakon Bellator 266 priredbe.

''Ako ja ovo mogu učiniti, onda svi mogu. Upravo sam živio svoj san. Što vi radite kod kuće ako ne pokušavate živiti svoje snove? Jedina stvar koja mi još preostaje za ostvariti jeste titula svjetskog prvaka. To je jedino što još želim.''

Linker
16. travanj 2024 21:15