Ostalo

Poljski MMA reprezentativci izbodeni su u Beogradu: Jedan od njih zadobio je ozljede opasne po život

Mikolaj Andrzejczak

 Instagram (mikolaj Andrzejczak)
U Beogradu se trenutno se održava IMMAF Svjetsko prvenstvo u MMA-u

Vrlo ružna situacija dogodila se u Beogradu u noći s utorka na srijedu. Naime, dvojica poljskih MMA reprezentativaca napadnuti su na ulicama Beograda te su prilikom tog napada izbodeni. Jedan od dvojice napadnutih trenutno se bori za život.

Identiteti dvojice boraca također su poznat. Radi se o 23-godišnjem Brajanu Przysiweku i 20-godišnjem Mikolaju Andrzejczaku. Borci iz Poljske napadnuti su od strane pet osoba koji su ih pritom izboli.

Brajan Przysiwek navodno je izvukao najdeblji kraj u tom sukobu, a zbog ubodnih rana u predjelu trbuha i rebara, mladi poljski borac trenutno je u životnoj opasnosti. Mikolaj Andrzejczak izvan je životne opasnosti.

Borci su izbodeni ispred jednog noćnog kluba u Beogradu, a u Srbiji su se našli u sklopu IMMAF Svjetskog prvenstva u amaterskom MMA-u. Obojica su predstavljali poljsku reprezentaciju, a postigli su identičan rezultat. Prvog dana uspješno su odradili mečeve šesnaestine finala, ali turnir je za njih završio u osmini finala.

Prema informacijama brojnih srpskih, ali i stranih medija, sukob nisu započeli MMA borci, nego petorica huligana koji su im prišli i ničim izazvani započeli tučnjavu. Za počiniteljima se još uvijek traga, a oglasili su se i organizatori SP-a.

‘‘Nemamo nikakav komentar s obzirom da se to dogodilo van organizacije prvenstva.‘‘, poručili su organizatori.

Prava je šteta što je jedan ovakav događaj donekle bacio mrlju na svjetsku smotru koja završava u subotu. Organizatori su dobivali same pohvale za odrađeni posao, od organizacije do same produkcije ovog natjecanja. Činjenica je da ovaj incident s beogradskih ulica uistinu nema nikakve veze s organizatorima i organizacijom SP-a, a mladim poljskim borcima želimo brz i uspješan oporavak.

Linker
26. lipanj 2024 16:39