Ostalo

PFL dobio prvog finalista teškaškog turnira: Matheus Scheffel prekidom je slavio protiv Juana Adamsa

Juan Adams vs. Matheus Scheffel

 Twitter (pfl)
Brazilski teškaš dominantno je slavio protiv bivšeg UFC borca

Prvi polufinalni dvoboj teške kategorije odradili su Matheus Scheffel i Juan Adams. Obračun brazilskog i američkog teškaša zapravo je obračun dvojice boraca koji su u polufinale upali kao zamjene za Brunu Cappelozzu i Denisa Goltsova.

Adams nije niti nastupao u prvom dijelu turnira, a PFL debi odradio je u šestom mjesecu ove godine, nokautiravši Sama Keija u meču koji nije bio u sklopu turnira. Matheus Scheffel u prvom kolu nokautiran je od strane našeg Delija, a u drugom kolu pobijedio je branitelja naslova Brunu Cappelozzu.

Borba je započela pritiskom Juana Adamsa koji nakon nešto manje od dvije minute dolazi do rušenja. Iza američkog borca je hrvačka baza i to je pokušao i prezentirati od samog početka ove borbe. Nije Adams ipak uspio uspostaviti kontrolu iz gornje pozicije i Scheffel se relativno brzo vratio na noge odakle je nekoliko puta čisto pogodio Adamsa. Američki teškaš djelovao je podosta umorno već nakon tri minute i ubrzo je krenuo po novi pokušaj rušenja. ‘‘Double legom‘‘ je uspio srušiti Scheffela, ali nikako nije dolazio u poziciju iz koje bi ugrozio Brazilca. ‘‘Buffa‘‘ se ponovno lakoćom pridigao, ali Adams ga nije puštao iz klinča. Fizički je Adams djelovao nešto snažnije, što se i očekivalo s obzirom da je Adams uistinu velik teškaš, a Scheffel je većinu karijere proveo u poluteškoj. Ipak, u stojci je Brazilac koristio svoju brzinu i lakoćom je pogađao Adamsa koji je djelovao stvarno loše u tom segmentu.

Adams je i drugu rundu otvorio tražeći rušenje, ali Scheffel je to lakoćom obranio. Dobro je Brazilac pogađao prednjim direktom, a gotovo svaki put kad bi bacio udarac, uspješno bi i pogodio Adamsa u lice. Lice Juana Adamsa postajalo je sve oštećenije i Scheffel je polagano počeo stvarati posjekotine na njegovom licu. Sredinom runde, američki teškaš došao je do novog rušenja ‘‘double legom‘‘, ali Adams bi nakon rušenja samo obuhvatiO Scheffelove noge ili kukove i apsolutno ništa ne bi radio. Nakon kraćeg vremena, Scheffel bi se jednostavno pridigao i nastavio pogađati Adamsa u stojci. Scheffel je često i čisto pogađao, ali čini se kako njegovi udarci nisu dovoljno snažni da uzdrmaju velikog teškaša poput Adamsa. Krajem runde, Juan Adams došao je do još jednog rušenja, ali ponovno nije uspio uspostaviti kontrolu i Scheffel se ubrzo pridigao.

Umorni Adams nije krenuo po novo rušenje odmah početkom treće runde, ali niti Scheffel nije bio naročito aktivan u stojci. Desnim aperkatom uspio je dobro pogoditi Adamsa, a nastavio je i s uspješnim prednjim direktima. Adams je u stojci djelovao kao polu-pokretna vreća za udaranje i bio je apsolutno bezopasan za Scheffela. Brazilac je rutinski išao ka plasmanu u finale. Minutu i 15 sekundi prije kraja borbe, sudac je odlučio prekinuti meč zbog iscrpljenosti Adamsa koji je konstantno primao udarce i nepotrebno primao štetu. Razočaran je bio američki teškaš, ali uistinu nije ništa radio u trećoj rundi i sudac ga je poštedio dodatne štete.

Scheffel je tako došao na korak od osvajanja glavne nagrade, ali dojam je kako niti jedan od dvojice boraca nije na ovoj razini, a Renan Ferreira i Ante Delija uskoro će stupiti u kavez te odraditi ‘‘finale prije finala‘‘. Naravno, u MMA mečevima, naročito teškaškim, sve je moguće. Ali Delija i Ferreira puno su kvalitetniji od Scheffela i Adamsa i pravo čudo bi se moralo dogoditi da izgube u finalu.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti Šveđanina Sadiboua Syja koji je prekinuo niz Carlosa Leala od 11 uzastopnih pobjeda. Leal je u prvoj fazi turnira porazio i Rayja Coopera III koji je ovaj turnir dvaput osvojio, ali Sy je danas bio bolji. Jednoglasnom odlukom slavio je švedski velteraš te je izborio finale turnira. Nakon što je pobijedio favorizirane Nikolayja Aleksakhina i Roryja MacDonalda, Sy je došao do još jedne velike pobjede i sada čeka pobjednika meča između Roryja MacDonalda i Dilano Taylora.

Kompletne rezultate dosadašnjeg dijela priredbe pročitajte pri dnu teksta.

PFL 8 2022- rezultati

Matheus Scheffel def. Juan Adams via TKO - R3, 3:45

Sadibou Sy def. Carlos Leal by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-27, 29-27, 29-27)

Nathan Kelly def. Ben Ellis via submission (rear-naked choke) - R1, 2:45

Preliminarni dio priredbe:

Josh O’Connor def. Emran Sakhizada via submission (rear-naked choke) at 2:56 of Round 3

Marcin Wojcik def. Mick Stanton via submission (rear-naked choke) - R1, 4:04

Chris Mixan def. Christian Stigenberg via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Szymon Bajor def. Ronny Markes via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-27)

Linker
26. travanj 2024 07:18