Ostalo

Patricio ‘Pitbull‘ o UFC-u: ‘Netko se mora požaliti na ovaj apsurd‘

Patricio ''Pitbull'' Freire
 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Prvak Bellatorove kategorije osvrnuo se na situaciju u najjačoj svjetskoj MMA promociji

Patricio ''Pitbull'' Freire aktualni je prvak Bellatorove perolake kategorije te nominalno najveći borac u povijesti promocije. Krajem srpnja, točnije 30. srpnja čeka ga finale Bellatorova ''Grand Prix'' turnira u perolakoj kategoriji. Njegov protivnik biti će neporaženi Amerikanac A.J. McKee (17-0), a protivnik će uz pojas osvojiti i nagradu od milijun američkih dolara.

Brazilski borac netom nakon najave te borbe odradio je intervju za Youtube kanal ''PVT' portala. Na pitanje vezano za samu borbu rekao je:

''Nema dileme kako je A.J. McKee opasan i kompletan borac, no previše je nespretan i poprilično sam siguran da ću ga završiti.''

Nije neobično kako se uz borca Freireovog kalibra često poteže pitanje zašto ne nastupa u UFC-ju koji je ipak najjača MMA promocija na svijetu. ''Pitbull'' je pokušao dati objašnjenje:

''UFC je organizacija koja je učinila sport popularnim. Radi se o promociji koja postoji 30 godina (UFC postoji 28 godina, op.a.), no situacija se totalno mijenja. Puno je odličnih boraca u ostalim organizacijama, a neki od njih bolje su plaćeni nego UFC-ovi borci. Pogledajte Henryja Cejuda i Jona Jonesa, oni se umirovljuju jer su preslabo plaćeni. Paulo Costa otkazuje borbu jer je nedovoljno plaćen. Sve to dovodi do toga da se zapitam vrijedi li biti ponižavan zbog nešto više slave? Jedina stvar koja odvaja UFC od ostalih promocija je njihova tradicija i publika. 'Borrachinha' je u pravu, netko se mora požaliti i progovoriti o ovome apsurdu, a nadam se da će i ostali skupiti hrabrost za učiniti isto.'', objasnio je ''Pitbull''.

Teško je reći kako sjajni Brazilac nije u pravu te ostaje žal ukoliko ne dobijemo priliku gledati ga protiv najjače konkurencije. Ipak, borci poput njega ovakvim postupcima mogu utjecati ka određenim promjenama, a sve to možda dovede do situacije gdje će borci napokon postati zadovoljni novcem koji krvavo zarađuju.

Linker
25. lipanj 2024 17:14