Ostalo

Nekadašnji Strikeforceov borac uhićen zbog ubojstva: Zločin je navodno počinio kako bi osvetio svog sina

Lumumba Sayers (lijevo) i njegov tragično preminuli sin (desno)

 Instagram, Lumumba Sayers
Godinu dana prošlo je od smrti njegovog sina, a ovaj umirovljeni borac odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke

Tragična vijest dolazi iz Adams Countyja u Coloradu. 46-godišnji Lumumba Sayers, veteran slobodne borbe i BKFC-ov borac, uhićen je pod sumnjom da je počinio ubojstvo iz osvete.

Sayers je zapravo uhićen prošlu subotu, a prema optužnici, ovaj nekadašnji MMA borac prišao je jednom muškarcu tijekom dječje proslave rođendana i ustrijelio ga je u glavu hicem iz pištolja. Sayers je trenutno u pritvoru, čeka završetak istrage i početak suđenja, a izrečena je jamčevina u iznosu od jedan milijun dolara.

28-godišnji Malcolm Watson osoba je koju je Sayers ustrijelio, a vjeruje se kako je to počinio iz osvete. Naime, Sayers je blizak prijatelj Tyrella Braxtona, muškarca koji je bio osumnjičen da je prije godinu dana ustrijelio Sayersovog sina, Sayersa Jr.-a.

Lumumba Sayers sve od tada oplakuje svog sina i jako se muči s takvim gubitkom. Inače, Lumumba u svom gradu ima boksačku dvoranu preko koje promovira zakladu pod nazivom "Podignite/navucite rukavice, spustite oružja", a radi se o zakladi koja želi odvući djecu s ulice, udaljiti ih od uporabe oružja i navesti ih da se posvete sportu. Lumumbin pokojni sin bio je začetnik te akcije, a Lumumbu posebno boli činjenica da je njegov sin upucan baš na području gdje je pokušao sprovesti taj program u djelo.

‘‘On je spriječio puno nasilja u našoj zajednici. Organizirao je mnoštvo boksačkih mečeva i sličnih stvari te je pokazivao svoj toj djeci da postoji drukčiji način života. Ova kukavica (Braxton) je usmrtila mog sina. Zajednica koju štitimo, kojoj pokušavamo nešto pružiti, zajednica kojoj je moj pokušao pomoći da ide u nekom drugom smjeru, oni su ubili mog sina.‘‘, poručio je Sayers nekoć prije u razgovoru za KMGH-TV.

Osim tada 23-godišnjeg Sayersa Jr.-a, Tyrell Braxton navodno je upucao i muškarca pod imeno Gulian Musiwa. Nikako Lumumba Sayers nikako nije mogao oprostiti onima koji su krivi za smrt njegovog sina, a bol je pokušao ublažiti usmrtivši Braxtonovog prijatelja. Sestra ustrijeljenog Watsona ne razumije zašto se Lumumba okomio baš na njenog brata.

"Kako je ovo ubojstvo iz osvete ako moj brat nije imao nikakve veze s ubojstvom njegovog sina?", poručuje sestra tragičnog preminulog 28-godišnjeg Malcolma Watsona.

Kako navodi New York Post, slučaj protiv Tyrella Braxtona koji je prvotno optužen za ubojstva Sayersa Jr.-a i Guliana Musiwu naknadno je odbačen i Braxtonu zapravo nije dokazano ubojstvo, ali još uvijek mu prijeti kazna za ilegalno posjedovanje oružja.

Puno je zapravo nepoznanica u cijeloj ovoj priči, a Lumumba Sayers osjećao se kao da pravda nije zadovoljena, slučaj je uzeo u svoje ruke, a rezultat je još jedan smrtni slučaj.

Tko je zapravo Lumumba Sayers?

46-godišnji Lumumba Sayers (6-5-0) iza sebe ima 11 profesionalnih MMA nastupa, a odradio je i nekoliko amaterskih mečeva. Kao amater uspio je poraziti Jeremyja Kimballa, nekadašnjeg FFC-ovog prvaka poluteške kategorije, a Kimball je jedan period svoje karijere proveo i u UFC-u. Borio se Sayers i protiv Drewa Dobera na amaterskoj sceni, ali meč je izgubio nokautom nakon samo 16 sekundi.

Kao profesionalac, Sayers je odradio četiri nastupa u nekadašnjem Strikeforceu (2-2-0), svojevremeno ponajvećoj MMA organizaciji na svijetu. Tamo je porazio Scotta Smitha i Antwaina Britta prekidima u prvoj rundi, a gubio je od Dereka Brunsona i Anthonyja Smitha također prekidima u prvoj rundi.

Posljednji MMA nastup odradio je 2014. godine, a krajem petog mjeseca ove godine nastupio je na BKFC-ovom eventu i nokautom u prvoj rundi porazio je Jeremyja Morisona.

Linker
15. kolovoz 2024 07:58