Ostalo

Nakon poraza od Machide umirovio se Chael Sonnen

Chael Sonnen
Chael Sonnen završio je svoju uspješnu, ali prije svega vrlo zanimljivu borilačku karijeru. Borba u kojoj je poražen od Lyota Machide bila je posljednja na njegovom ugovoru s Bellatorom te je, kako je sam rekao, odlučio odštetati. Time je završila jedna od najživopisnijih  karijera u MMA povijesti.

"Htio bih nešto reći. Imao sam sjajan put, jako sam se dobro zabavio, Scott Coker dao mi je ugovor na pet borbi i ja sam ga odradio. Dame i gospodo, ovim putem odlazim. Cijenim sve uspomene koje ste mi priuštili, zbogom", obratio se Chael Sonnen publici u Madison Square Gardenu nakon poraza u svojoj 49. profesionalnoj MMA borbi, 22 godine nakon što je prvi put obukao male rukavice.

Tako je završila jedna nevjerojatna karijera, borca koji je bio nevjerojatno važan za ono što je MMA do danas postao. Chael Sonnen bio je trostruki UFC izazivač, dva puta Ultimate Fighter trener, a iza sebe ima pobjede nad borcima poput Renata Sobrala, Michaela Bispinga, Alekseia Oleinika, Yushina Okamija, Paula Filha, Briana Stanna, Shoguna Rue te na kraju Wanderleia Silve i Quintona "Rampage" Jacksona. Impresivan popis na kojem se nalaze tri UFC prvaka i nekoliko pravih borilačkih ikona.

Osim po svojim borilačkim rezultatima, 42-godišnji Sonnen će prije svega ostati poznat po onome što je donio izvan kaveza. Njegova sposobnost verbalne manipulacije nešto je na što su se pokušali ugledati mnogi borci, no u tome većina njih nisu uspjeli. Sonnenov "trash talk" bio je nešto na što nitko nije ostajao ravnodušan. Tako je imao fazu karijere gdje je bio jedan od fanovima omraženijih boraca, da bi na kraju dogurao do jednog od omiljenijih. Sve to na račun svoje ogromne inteligencije i elokvencije te osjećaja u kojem trenutku što treba reći. Chael je danas vrlo cijenjena osoba u MMA svijetu i tako će svakako ostati. Što se tiče rezultata, mnogi će reći kako je u karijeri mogao napraviti puno više, no on je zapravo za cijeli MMA sport napravio onoliko koliko je rijetko tko uspio. I zbog toga će ostati jedna od najvećih MMA ikona.

Karijeru završava s 31 pobjedom, 17 poraza i jednom neodlučenom borbom.

Linker
18. svibanj 2024 22:35