Ostalo

Može li barem ovdje pobijediti? Paige VanZant okušat će se u šamaranju pod okriljem Whiteovog zasad neuspješnog projekta

Paige VanZant

 Pedro Fiuza/Zuma Press/Profimedia
30-godišnja Paige VanZant ponovno stupa u suradnju s Danom Whiteom

Više puta pisalo smo o naglom usponu, ali još naglijem padu nekoć talentirane borkinje, Paige VanZant. Svojedobno, Paige je djelovala kao novi UFC-ov veliki projekt, ali mečevi protiv nešto kvalitetnijih borkinja bili su jasan pokazatelj kako VanZant nema borilačku karijeru za sam vrh, niti će ju ikad imati.

Rose Namajunas apsolutno je deklasirala Paige u međusobnom okršaju koji se dogodio još krajem 2015. godine, a VanZant je gubila i od borkinja koje nisu na razini Rose Namajunas. Michelle Waterson i Amanda Ribas završile su ju u prvoj rundi, dok je Jessica-Rose Clark slavila jednoglasnom odlukom sudaca.

VanZant je UFC napustila 2020. godine s profesionalnim ‘‘scoreom‘‘ 8-5-0. Utočište je pronašla u BKFC-u, najvećoj svjetskoj organizaciji kad je u pitanju boks bez rukavica. Unutar BKFC-a, Paige je nastavila gubitnički niz i poražena je u oba nastupa koja je odradila.

Povratak pobjedama pokušala je pronaći u petom mjesecu ove godine, debitiravši u profesionalnom boksu. Elle Brooke, zvijezda Only Fans platforme bila je njena protivnica, a meč je završio neriješenim ishodom. VanZant je u prvoj rundi čak završila i u nokdaunu, a tom borbom dotaknula je novo dno.

Već nekoliko godina njena borilačka karijera konstantno ide silaznom putanjom, ali VanZant se pronašla u nekim drugim vodama. Eksplicitne fotografije i videouratci sada su njen ‘‘domaći teren‘‘, a prema njenim navodima, zarada je puno veća nego u UFC-u. Velika je brojka njenih sljedbenika koji vjerno plaćaju kako bi dobili ponešto eksplicitnog sadržaja od strane nekoć talentirane borkinje.

No, Paige VanZant još uvijek nije u potpunosti otpisala sportsku karijeru. Nakon svih poraza koje smo naveli, VanZant je pronašla sport u kojem se još nije okušala. Power Slap njena je nova destinacija.

Vjerujemo kako svi već znate za projekt Dane Whitea. Power Slap naziv je organizacije koja promiče ‘‘slap fighting‘‘, odnosno šamaranje dvojice suprotstavljenih boraca i borkinja. White svim silama želi popularizirati taj sport i svoj projekt, a Paige VanZant prepoznao je kao dobru akviziciju za privlačenje dodatnih gledatelja.

VanZant će debitirati 28. lipnja (šesti mjesec) na Power Slap 8 eventu, a njena protivnica bit će Christine Wolmarans. Kad god pomislimo da VanZant ne može niže, ona nas podsjeti da još uvijek postoje ‘‘neistražena‘‘ područja. Nastup u sportu koji mnogi ne podržavaju, ne prate i traže zabranu, svakako je više mrlja, nego postignuće u njenoj sportskoj karijeri.

‘‘Netko je očito bankrotirao.‘‘

‘‘Nikog nije briga.‘‘

‘‘Njoj zaista treba novac.‘‘

‘‘Njena Only Fans karijera očito se raspada.‘‘,

Ovo su neki od komentara na objavu Power Slapa kojom potvrđuju debi Paige VanZant. Kao i uvijek, učestali su i komentari koji ne odobravaju taj sport u globalu.

Ali, na kraju krajeva, Paige VanZant ima pravo krojiti svoj život onako kako ona želi. Ako je šamaranje nešto u čemu se sada vidi, želimo joj sreću.

Linker
28. lipanj 2024 00:02