Ostalo

Miloš Janičić nastupit će na jakom Oktagonovom turniru: Bojan Veličković također je među sudionicima

Miloš Janičić

 Instagram (oktagon Mma)
Oktagon MMA organizacija početkom trećeg mjeseca započet će s turnirom u velter kategoriji

Krajem prošle godine češko-slovačka organizacija Oktagon potvrdila je organiziranje velikog turnira u velter kategoriji. Ukupno 16 velteraša nastupit će u turniru čiji nagradni fond iznosi jedan milijun dolara, a pobjednik će osvojiti 300 tisuća eura.

Odmah je bilo poznato da će turnir započeti 4.3., odnosno na Oktagonovom eventu u Ostravi (Češka). Neki od sudionika također su odmah bili poznati, pa tako već neko vrijeme znamo da će Bojan Veličković biti u lovu na glavnu nagradu, kao i Patrik Kincl, David Kozma, Samuel Krištofič, Mate Kertesz itd., a od danas je Oktagonov turnir dobio još jednog predstavnika iz našeg regije.

Crnogorski borac Miloš Janičić (15-3-0) također će biti dio turnira sačinjenog od ukupno 16 boraca. 25-godišnji Miloš iza sebe ima 15 profesionalnih pobjeda, a svih 15 upisao je prekidom (7 nokautom, 8 ‘submissionom‘). Trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a jednu od te četiri ostvario je pod okriljem Oktagona.

Janičić se u 11. mjesecu 2021. borio na Oktagon Prime 4 eventu, a ‘‘submissionom‘‘ (‘heel hook‘) u trećoj rundi porazio je Jaroslava Pokornog (14-8-0 uoči te borbe). Crnogorac je posljednji poraz upisao 2019. godine na KSW 51 eventu održanom u Zagrebu, a jednoglasnom odlukom porazio ga je Roman Szymanski.

Ostala dva poraza u karijeri Negucić je upisao u svom drugom i trećem profesionalnom nastupu. Vladimir Prodanović i Stefan Negucić porazili su ga sada već davne 2016. godine.

Velika je ovo prilika za 25-godišnjeg Janičića i bit će zanimljivo vidjeti s kime će biti uparen u osmini finala. Prema podacima s Oktagonove web stranice, određeno je svih 16 boraca koji će nastupiti u turniru, a popis možete pogledati OVDJE. Preostalo je odrediti parove osmine finala, a vjerujemo da to uskoro slijedi.

Linker
15. travanj 2024 02:42