Ostalo

Ljubitelji borilačkih sportova uživat će u ovoj suboti: Od KSW-a do Mayweathera, evo što nas sve čeka

Borilačka subota

 Screenshot (youtube, KSW, Bellator, Fight Hype)
Unutar članka saželi smo vam najbitnija borilačka zbivanja koja vas danas čekaju, a da se ne dotiču UFC-a

Nakon nekoliko lijepih i sunčanih dana, na red je došla nešto tmurnija i kišovita subota. Prava prilika za ostati kod kuće i opustiti se uz sjajna borilačka zbivanja koja nas danas čekaju. Osim zanimljivog UFC-ovog eventa koji starta večeras od 22:00h, još je pregršt zanimljivih evenata koji nas čekaju danas, a unutar ovog članka pažnju ćemo posvetiti takvim eventima.

Jedan od najtalentiranijih regionalnih boraca nastupa na eventu u Švedskoj

Ognjen Babić (2-0 u profesionalnom MMA-u) jedan je od najzanimljivijih talenata u našoj regiji. Radi se o hit borcu prošle sezone FNC Armagedona i osvajaču turnira u velter kategoriji. 21-godišnji srpski borac član je dvorane Car Dušan Silni i trenira pod okriljem Nemanje Miloševića. Koliko je Babić uspješan bio kroz amatersku karijeru, otkrio je Nemanja Milošević na svom Instagram profilu, neposredno nakon što je Babić osvojio FNC Armagedon.

‘‘Danas je Ognjen Babić odradio svoju 20. borbu. Ognjen ima 18 prekida u prvoj rundi. Sa besprijekornim amaterskim ‘scoreom‘ i statistikom iza njega, Ognjen odlazi u povijest balkanske amaterske scene kao najbolji amaterski borac ikada, iz dva prosta razloga. Prvi sam gore već naveo, a drugi poznaju ljudi iz BJJ zajednice. Ognjen je uz MMA karijeru uspio postati i najbolji BJJ natjecatelj u svojoj kategoriji. Ovo je činjenično stanje, ne radi se o ničijem (pogotovo ne mom) mišljenju. Sviđalo vam se to ili ne, situacija je takva.‘‘, napisao je Milošević na Instagramu još u 11. mjesecu prošle godine.

Babić se uistinu prošetao kroz FNC Armagedon i s dvije pobjede prekidom u prvoj rundi osvojio je turnir. Denis Kovačević izdržao je 58 sekundi s Babićem, a Luka Vargović nešto manje od dvije minute. Ognjena danas čeka borba protiv Ahouzi Kouamea, borca koji prema Tapologyju ima ‘‘score‘‘ 0-1, ali navodno mu jedna pobjeda nije upisana. Naravno da će se Babić u ovoj fazi karijere boriti protiv borca sličnog iskustva, ali Kouamea svakako ne treba podcijeniti, jer radi se o borcu koji trenira u švedskom Allstarsu.

Kouame i Babić bore se danas pod okriljem FCR-a (Fight Club Rush). Radi se o organizaciji koju vodi Zlatko Ostrogonac, a smještena je u Švedskoj. Event započinje u 16:30h, a Babićeva borba treća je po redu. U kavezu ga možete očekivati iza 17:00h, a prijenos je dostupan putem FCRMMA.com stranice. Prijenosu možete pristupiti OVDJE. Cijena prijenosa iznosi 99 švedskih kruna, odnosno 8,99 eura.

Todd Duffee pokušat će iznenaditi nezaustavljivog Phila De Friesa

Phil De Fries jednostavno je nezaustavljiv pod okriljem KSW-a. U četvrtom mjesecu 2018. godine debitirao je unutar najjače poljske MMA organizacije i još uvijek nije izgubio unutar KSW-a. Osam pobjeda u osam nastupa upisao je prvak teške kategorije, a titulu je branio čak sedam puta. Posljednje četiri pobjede upisao je prekidom, a između ostalih porazio je i Darka Stošića.

Britanca danas čeka vrlo zanimljiv protivnik. Radi se o povratniku u MMA, Toddu Duffeeju. 37-godišnji američki borac posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu 2019. godine, a borba protiv Jeffa Hughesa okončana je ‘‘no contestom‘‘ u prvoj rundi nakon slučajnog uboda u oko Duffeeja. Todd prije toga nije nastupao od 2015. godine i poraza od Franka Mira, a posljednju pobjedu upisao je krajem 2014. godine.

Mnogi će reći da je ovo očajnički pokušaj KSW-a da pronađu zanimljivog protivnika za De Friesa, ali teško je vidjeti Duffeeja kao ozbiljnu prijetnju s obzirom na tako duge pauze. Ipak, draž ovog meča leži u činjenici da je Duffee nokautirao De Friesa u prvom međusobnom obračunu. Međutim, taj meč odradili su krajem 2012. godine, odnosno prije više od deset godina. Duffee je tada slavio nokautom u prvoj rundi, a De Fries će večeras tražiti osvetu na KSW 79 eventu.

Osim Duffeeja i De Friesa, čeka nas još nekoliko zanimljivih mečeva na KSW-ovom eventu u češkom Liberecu. Izdvojit ćemo dvije borbe kao naše favorite za borbu večeri. Uvijek zanimljivi Michal Kita borit će se protiv Daniela Omielanczuka, bivšeg UFC-ovog borca koji u svojoj karijeri ima pobjedu nad Alexeyjem Oleinikom, a kavez je dijelio s Curtisom Blaydesom, Stefanom Struveom, Amirom Aliakbarijem itd. Osim Kite i Omielanczuka, pravi vatromet trebali bi nam ponuditi Arkadiusz Wrzosek i Tomas Mozny.

Radi se o dvojici boraca dobro poznatih kickboksačkim fanovima. Wrzosek je borac koji se proslavio nokautiravši Harija u devetom mjesecu 2021. godine, a revanš održan u trećem mjesecu prošle godine neslavno je završio neredom na tribinama. Wrzosek je nakon tog meča otpušten iz Gloryja i utočište je pronašao u KSW-u. Debi u KSW-u odradio je u osmom mjesecu prošle godine, a nokautom u trećoj rundi porazio je Tomasza Sararu.

Danas ga čeka Tomas Mozny, slovački kickboksač kojeg je 2019. godine porazio Antonio Plazibat, a 2012. godine Dževad Poturak. Mozny iza sebe ima dva MMA nastupa (1-1), a večeras će debitirati u KSW-u.

Event u Liberecu starta od 19:00h, a prijenos je dostupan putem KSW TV-a. Cijena je 9,99 eura.

Bellator nudi obračun dvojice ponajboljih velteraša na svijetu, Amosov se bori Ukrajincima u čast

Kakav obračun nas čeka u Bellatorovoj velter kategoriji na večerašnjem Bellator 291 eventu. Dublin će ugostiti spektakularni povratak Yaroslava Amosova u kavezu. Ukrajinac je dobar dio prošle godine proveo na ratištu u Ukrajini, ali na nagovor svojih suboraca odlučio je braniti pojas u Bellatorovoj velter kategoriji.

Amosov je borac s 26 pobjeda u 26 profesionalnih nastupa, a u bogatoj karijeri porazio je i našeg Roberta Soldića. Pod okriljem Bellatora nastupa od sredine 2018. godine, a slavio je u svih sedam nastupa. Posljednju borbu odradio je u šestom mjesecu 2021. godine i tada je porazio Douglasa Limu. Upitno je kako će Amosov izgledati nakon nešto dulje pauze i vremena provedenog u ratu, ali Ukrajinac je strašno kompletan borac, ne zna za poraz, a u ovaj meč ulazi s jako velikim motivom. Njegova pobjeda puno bi značila njegovim suborcima u Ukrajini.

Logan Storley vjerojatno je pomalo dirnut pričom Yaroslava Amosova, ali dat će sve od sebe da joj pokvari završetak. Američki borac s hrvačkom podlogom trenutno je privremeni prvak Bellatorove velter kategorije. Taj pojas osvojio je u petom mjesecu 2022. godine, porazivši Michaela ‘‘Venoma‘‘ Pagea. Storley je u 15 profesionalnih nastupa izgubio samo jednom, ali baš od Amosova.

Amosov i Storley borili su se u 11. mjesecu 2020. godine, a Ukrajinac je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Storley će u revanšu pokušati izjednačiti omjer s Amosovim, a svojim fantastičnim hrvanjem definitivno može doći do pobjede.

Ovo je borba dvojice velteraša koji bi unutar UFC-a također kotirali jako visoko i ukoliko ste u mogućnosti, nemojte propustiti obračun dvojice elitnih velteraša.

Bellatorova priredba u Dublinu starta od 17:30h, a ‘‘main card‘‘ započinje četiri i pol sata kasnije, odnosno u 22:00h. Storley i Amosov u kavezu bi se trebali naći oko ponoći. Prijenos je na Showtimeu.

Floyd Mayweather nastupa u meču koji će mnogi nazvati ‘‘cirkusom‘‘

Ako ste željni ‘‘cirkusa‘‘, odnosno egzibicijskih boksačkih mečeva, neće vam ni toga večeras nedostajati. Floyd Mayweather večeras će prvi put nastupiti na tlu Velike Britanije, a čeka ga borba protiv Aaron Chalmersa.

35-godišnji Chalmers vrlo je popularna ličnost u Velikoj Britaniji. Proslavio se nastupima u ‘‘Geordie Shoreu‘‘ i ‘‘Ex on the Beach‘‘ reality showu, a iza sebe ima i ponešto borilačkog iskustva. Sedam puta okušao se u profesionalnom MMA-u, a upisao je pet pobjeda i dva poraza. Sredinom prošle godine odradio je i boksački debi, a nakon četiri runde slavio je na bodove protiv Alexandera Zeledona.

Floyd se prvotno trebao boriti protiv Muay Thai legende Liama Harrisona, ali Liam se ozlijedio i Chalmers je uskočio. Meč će se održati u O2 Areni, a ugovoren je na osam rundi po dvije minute. Pobjednika borbe možemo dobiti samo preko nokauta, a ode li borba do samog kraja, neće biti službenog pobjednika jer se radi o egzibiciji.

Mayweather je sinoć proslavio 46. rođendan, a na vaganju za ovaj meč nije se uopće ni pojavio. Navodno se izvagao privatno, odnosno nije pristupio ceremonijalnom vaganju. Floyd se navodno nije pojavio jer je bio okupiran rođendanskom zabavom.

To vam dovoljno govori o ozbiljnosti ovog meča, ali ako vas ipak bude interesiralo kako će sve ovo izgledati, borba započinje oko 23:30h, ovisno o trajanju ostalih mečeva na ‘‘fight cardu‘‘.

Prijenos je dostupan putem PPV-a kojeg možete kupiti preko Zeus Network streaming servisa, a cijena PPV-a iznosi 27,76 eura.

Linker
29. travanj 2024 01:30