Ostalo

KSW priprema sjajan event: De Fries brani titulu, a stiglo je i veliko pojačanje iz UFC-a

KSW 74

 Twitter (ksw)
Najjača poljska MMA promocija objavila je dva velika meča za sljedeći mjesec

Iako je KSW ove godine znatno povećao broj evenata koje održavaju te će održati ukupno 12 priredbi u 2022. godini, uspjeli su na velikom broju evenata zadržati i kvalitetu. Dokaz tome je i KSW 74 event koji spremaju za sljedeći mjesec, točnije 10. rujna (deveti mjesec).

Ostrów Wielkopolski bit će grad domačin tog eventa, a najbolja poljska MMA promocija najavila je glavnu i sunaslovnu borbu večeri. U ‘‘main eventu‘‘ Phil De Fries branit će svoj pojas prvaka teške kategorije, a protivnik će mu biti Ricardo Prasel.

Prasel (13-3-0) je brazilski teškaš koji se nekoć profesionalno bavio nogometom. S 18 godina potpisao je čak i za Chelsea, ali u ranim 20-ima napustio je nogomet zbog ozljede kuka. Nastupao je na poziciji vratara. Trenutno 32-godišnji Prasel odradio je dva nastupa pod okriljem KSW-a te je upisao dvije pobjede prekidom.

Oba nastupa odradio je ove godine, u razmaku od nešto više od dva mjeseca. Prvo je u ožujku (treći mjesec) nokautirao Michala Kitu u drugoj rundi, a krajem petog mjeseca završio je Daniela Omielanczuka ‘‘achilles lockom‘‘ nakon samo 98 sekundi borbe. Time je izborio napad na titulu.

Phila De Friesa ne treba posebno predstavljati. Radi se o ponajboljem KSW-ovom borcu kad je cijeli roster u pitanju, a titulu prvaka teške kategorije drži od četvrtog mjeseca 2018. godine. Ukupno šest puta ju je branio, a posljednji puta to je napravio krajem drugog mjeseca ove godine. Tehničkim nokautom pobijedio je Darka Stošića. Ricardo Prasel ući će u ovaj meč kao autsajder, no nema sumnje kako će dati sve od sebe da prekine De Friesov niz od devet uzastopnih pobjeda.

Sunaslovna borba večeri nudi obračun Damiana Janikowskog koji je dobro poznato lice kad je KSW u pitanju. Brončani s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, tražit će svoju osmu profesionalnu MMA pobjedu (7-4), ali težak ga zadatak čeka.

KSW je potpisao Toma Breesesa kao veliko pojačanje. 30-godišnji engleski borac šest godina bio je članom UFC-a te je upisao pet pobjeda i tri poraza. Gubio je od jako dobrih boraca kao što su Sean Strickland, Brendan Allen i Omari Akhmedov, a pobjede je upisivao protiv Cathala Pendreda, Dana Kellyja itd.

Prošle godine otpušten je iz UFC-a nakon poraza od Akhmedova i otkazivanja meča protiv Antonia Arroya, a zatim je odradio dva nastupa pod okriljem Levels Fight Leaguea, gdje je upisao dvije pobjede ‘‘submissionom‘‘. Odmah u prvom nastupu za tu promociju osvojio je i pojas u srednjoj kategoriji, ali Breese je ipak materijal za nešto više i to će pokušati dokazati unutar KSW-a.

Iako nije direktno doveden iz UFC-a, radi se o zbilja kvalitetnom borcu koji bi u skorijoj budućnosti mogao preuzeti tron srednje kategorije. Titula je ostala upražnjena nakon što je Roberto Soldić napustio KSW i otišao u ONE Championship.

Na KSW 74 eventu nastupit će i Michal Kita, ali protivnik još nije poznat. Špekulira se da bi to mogao biti Darko Stošić, jer srpski borac nedavno je gostovao u ‘‘Gradskom Podkastu‘‘ gdje je otkrio kako će u sljedećem nastupu odraditi revanš s jednim borcem iz KSW-a.

Linker
20. travanj 2024 17:03