Ostalo

Još jedna prepreka uspješno svladana: Barbara Matić ušla je u polufinale Olimpijskih igara!

Barbara Matić

 Damir Krajac/CROPIX
Najbolja hrvatska džudašica kasnije danas naći će se u borbi za olimpijsku medalju

Nakon što je uspješno svladala prvu prepreku na Olimpijskim igrama te izborila plasman u četvrtfinale, Barbara Matić uspješno se obračunala i sa sljedećom protivnicom.

Kim Polling izdržala je nešto dulje od minutu u osmini finala, dok je Ai Tsunoda ipak pružila nešto bolji otpor u četvrtfinalu. Španjolka japansko-francuskih korijena ušla je u meč bez previše respekta prema prvorangiranoj džudašici na svjetskoj rang ljestvici i vjerovala je kako može napraviit ponajveću senzaciju dana.

Barbara je ostala mirna u takvom okruženju, kontrolirala je meč i nije dopuštala Tsunodi da ju navuče u nekakvu zamku. Španjolka je nakon dvije i pol minute dvaput kažnjena ‘‘shidom‘‘, odnosno žutim kartonom i određena nervoza uvukla se u njene redove nakon toga. Svjesna kako ju još jedan žuti karton vodi do diskvalifikacije, Tsunoda je žurno krenula po "ippon", ali Matić je nastavljala uspješno neutralizirati njene napade.

Čekali smo ipak situaciju u kojoj će Barbara napraviti nešto konkretnije i okončati posao u četvrtfinalu. Do toga nije došlo tijekom prve četiri minute i pristupilo se produžetku u kojem ‘‘zlatni bod‘‘ odlučuje protivnika. Velika nervoza zavlada strunjačom tijekom produžetka, jer samo jedna pogreška skupo može kostati ‘‘judoku‘‘.

Nakon 70 sekundi produžetka, Tsunoda je po treći puta kažnjena ‘‘shidom‘‘ i svima je bilo jasno što to znači. Treći žuti karton dovodi do diskvalifikacije, a isto tako odvodi Barbaru Matić u polufinale.

Hrvatica je odlično započela ovaj turnir, upisala je dvije pobjede u dva meča i sada slijedi ono najvažnije. Danas od 16:00h nastavlja se program turnira, a Barbara Matić treba još jednu pobjedu za olimpijsku medalju. Nadamo se da će pobjedu ostvariti već u polufinalu te da će osigurati minimalno srebrnu medalju. U slučaju poraza, Splićanku čeka okršaj za broncu.

Zasad sve ide po planu, nadamo se da nas isti ishodi čekaju i poslijepodne!

Linker
05. rujan 2024 23:09