Ostalo

Jake Paul podbada Colbyja Covingtona: ‘Chris Rock nije podnio tužbu. To pokazuje kakva si pič**ca‘

Will Smith i Chris Rock

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Poznati YouTuber i boksač usporedio je dva prošlotjedna slučaja

Incident s dodjele Oscara prilikom kojeg je Will Smith ošamario Chrisa Rocka, obišao je svijet. Rock je na dodjeli bio u ulozi voditelja te se našalio na račun Smithove supruge. Poznati glumac prvo se nasmijao, no ubrzo je zaključio kako mu takva šala ipak nije dobro sjele te je ošamario Chrisa Rocka.

Podijeljene reakcije javnosti izazvao je Smith svojim nasilnim činom zbog kojeg se kasnije ispričao. Brojni su oni koji smatraju da se radi o unaprijed dogovorenoj sceni kako bi se privukla pažnja gledatelja. Radi li se o namještaljci ili ne, nećemo ulaziti u to.

Epilog priče jeste da su svi upleteni dobili publicitet, a Chris Rock odlučio je kako neće tužiti Willa Smitha. Sličan incident proteklog tjedna zahvatio je i svijet borilačkog sporta. Jorge Masvidal uputio je nekoliko udaraca u lice Colbyja Covingtona, svog velikog rivala i neprijatelja. Iako su se početkom mjeseca borili unutar kaveza te su imali 25 minuta za razriješiti sve nesuglasice, Masvidal je odlučio nastaviti sukob i na ulici, ispred restorana u Miamiju.

Izbijeni zub i oštećeni Rolex Colbyja Covingtona, epilog su te priče. Colby je Masvidala prijavio policiji, a Jorge je par dana kasnije završio priveden te će morati izaći pred sud gdje mu prijeti zatvorska kazna.

Colby Covington već ima povijest nalaska u ovakvim sukobima. 2017. godine napao ga je tadašnji UFC-ov borac, Fabricio Werdum. ''Chaos'' je tada također pozvao policiju, zbog čega su ga brojni borci ismijali. Iako je Colbyjeva reakcija ipak na neki način opravdana i najispravnija od svih mogućih, ponovno nailazi na ismijavanje zbog pozivanja policije.

Jake Paul, YouTuber, boksač i boksački promotor, odlučio se je putem Twittera povući paralelu između slučaja na dodjeli Oscara te onog između Masvidala i Colbyja.

''Chris Rock nije odlućio podići tužbu, ali Colby Covington jeste. To vam pokazuje kolika je Colby pički**. Učinimo da borci ponovno ne budu mekani.'', napisao je Jake Paul na Twitteru

Realnost je da će mnogobrojni borci uvijek osuditi čin pozivanja policije u takvim situacija. Još je veća realnost kako je Colby ipak postupio civilizirano i nije se prepustio uličnom sukobu. Međutim, Covington bi u budućnosti trebao prestati pričati o sukobima na ulici, jer očito je da on nije takav tip osobe kakvom se želi predstaviti. Pozivanje policije njegov je stil, ali tu nema ničeg lošeg.

Linker
28. travanj 2024 05:32