Ostalo

Ivan Šapina izgubio u borbi za broncu, odlična izvedba Kubanca spriječila ga je u osvajanju olimpijskog odličja

Rafael Alba v Ivan Sapina

 David GRAY/AFP/Profimedia
Ivan Šapina je još uvijek vrlo mlad i stigne još puno postići u taekwondou

U borbi za brončano odličje u teškoj kategoriji (+80kg) naš taekwondoist, Ivan Šapina, nažalost nije pobijedio kubanskog predstavnika, Rafaela Albu. Nakon što je u polufinalu izgubio od Iranca, Ariana Salimija, u borbi za broncu jednostavno nije išlo protiv dominantnog Albe.

U prvoj rundi Kubanac je odmah ostvario prednost s udarcem u glavu. Nedugo zatim je stigao i još jedan, a hrvatski borac nikako nije uspio ozbiljno zaprijetiti. Rezultat prve runde bio je 1-6 za Albu.

U drugoj rundi Šapina i dalje nije imao odgovor na odličnu Kubančevu obranu. Alba je opet postigao veliku bodovnu prednost s još dva udarca u glavu. Pred kraj runde Hrvat je morao riskirati i tražiti udarac iz okreta što ga je učinilo vrlo ranjivim i otvorenim. Alba je iskoristio takvu situaciju i sa snažnim ‘‘head kickom‘‘ poslao našeg predstavnika na pod. Pridigao se Šapina, ali više nije imao šanse za pobjedu. Druga runda otišla je za Albu rezultatom 0-9, vrlo dominantna izvedba kubanskog borca.

Velika šteta za 24-godišnjeg Šapinu, ovo su mu druge Olimpijske igre i bio je tako blizu osvajanju odličja. Međutim, još je mlad i zasigurno može još puno toga ostvariti u taekwondou.

Glavu gore, Ivane, čestitamo na odličnom olimpijskom nastupu!

Linker
09. rujan 2024 11:43