Ostalo

‘Gurali su ‘woke‘ agendu, pogansku propagandu i demonsku ikonografiju. LeBron? Mislio sam da će nositi zastavu Kine‘

LeBron James

 ARIS MESSINIS Afp
Colby Covington žestoko je ‘popljuvao‘ OI u Parizu pa prozvao jednog od najboljih košarkaša svih vremena

Pored borilačkih kvaliteta, Colby Covington se proteklih godina u MMA svijetu brendirao i zahvaljujući osebujnom komunikacijskom stilu koji se temelji na prozivkama i "ad hominem" replikama upućenim ostalim borcima/sportašima, odnosno neuvijenom iskazivanju političkih stavova. "Chaos" je u ponedjeljak ponovno opravdao svoju reputaciju, objavivši videozapis u kojem kritički komentira netom završene Olimpijske igre u Parizu, ali i ponovno ispaljuje verbalnu paljbu prema LeBronu Jamesu koji mu je već neko vrijeme na meti.

"Najgore Olimpijske igre u povijesti su konačno zatvorene", slavodobitno je uskliknuo bivši privremeni prvak UFC-ove velter kategorije na početku videozapisa pa se vratio na početak priče: "Ceremonije otvaranja trebale bi biti usmjerene prema odavanju počasti i slavljenju sportskih postignuća, no umjesto toga, oni su ovog puta iskoristili priliku za guranje ‘woke‘ agende niz naša grla, rugajući se kršćanskoj vjeri i gurajući pogansku propagandu te demonsku ikonografiju. To je odvratno i pokazuje nepoštovanje prema svim sportašima koji su naporno radili da bi došli tamo".

Govoreći o ceremoniji otvorenja pariških Igara, Covington se posebno obrušio na svog sunarodnjaka i jednog od najboljih košarkaša u povijest sporta, LeBrona Jamesa, koji je, zajedno sa Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom i ostatkom američke reprezentacije, osvojio zlato u francuskoj prijestolnici, nakon što je na otvorenju nosio zastavu svoje zemlje.

"Na toj istoj ceremoniji, imate kapetana ‘mrzim Ameriku‘, LeBrona Jamesa, kojem je darovana čast da nosi nacionalnu zastavu. Kada sam čuo da će on biti taj koji će nositi zastavu svoje zemlje, pomislio sam da će to biti zastava Kine. Što se dogodilo, LeBron? Jesi li konačno pružio jednakost i pravdu svoj onoj djeci i ženama koje izrađuju tvoje tenisice? Jesi li vratio te poslove u Ameriku ili se to ipak kosi s tvojom maržom?", upitao je 36-godišnji borac pa se zaključno još jednom osvrnuo na samu olimpijsku smotru:

"Cijela stvar je bila šala. Imate ljude koji su plivali doslovno u gov*ima, olimpijski odbor koji vrijedi milijarde i sportaše koji su spavali na kartonskim krevetima, XY kromosome koji su se borili protiv XX kromosoma, zadržite muškarce izvan ženskog sporta. Žalosno je vidjeti kako je još jedna prestižna sportska priredba pala pred ‘woke‘ agendom".

Linker
13. kolovoz 2024 12:34