Ostalo

Gleison Tibau smatra da je čisto pobijedio: ‘Idući puta ću ga nokautirati‘

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 28: Gleison Tibau enters the Octagon before his lightweight bout against Tony Ferguson during the UFC 184 event at Staples Center on February 28, 2015 in Los Angeles, California. Harry How,Image: 221628997, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Harry How/Getty images/Profimedia
 HARRY HOW/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Harry How/Getty Images/Profimedia
Brazilski velteraš je na prošlotjednoj PFL 5 priredbi došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom

Puno kontroverze izazvali su suci kada su prošlog tjedna odlučili kako je Gleison Tibau pobijedio Roryja MacDonalda u glavnoj borbi večeri na ovosezonskoj ''PFL 5'' priredbi. Rory MacDonald nikako se nije mogao pomiriti s takvom odlukom iako je prošao u polufinale. ''Red King'' rekao je kako se radi o čistoj pljački te se osvrnuo na opći problem sudaca i bodovanja u MMA-ju

Brazilski veteran u razgovoru za ''MMA Fighting'' također se osvrnuo na borbu:

''Osjećao sam se ugodno u borbi i mogao sam učiniti više. Imao sam alate i vještine za napraviti nešto više, ali sam donekle bio pod kočnicom. Teška pobjeda, no došli smo do nje'', rekao je Gleison te se u nastavku dotaknuo bodovanja zbog kojeg se povlače repovi.

''On je legenda i idol u Kanadi te je normalno da njegova država stoji iza njega. Međutim, nakon što sam pogledao borbu, ne mogu mu dati pobjedu. Nije ovo bila laka borba, naprotiv, bila je izuzetno teška, ali bio sam konkretniji s udarcima i kretao sam se prema naprijed. On je na neki način bježao od razmjene. Mislim da rezultat ne može biti drukčiji nego što jeste.'', dodao je Tibau koji očito drukčije gleda na ovu borbu od velike većine fanova i medija.

Brazilac je napomenuo kako mu je predsjednik PFL-a Ray Sefo obećao ugovor i za iduću sezonu, a tada planira riješiti sve nedoumice oko toga tko je bolji borac, on ili Rory MacDonald.

''Idući puta ću ga nokautirati. Već sada znam na koji način ću doći do toga. Osjećam da sam ga mogao nokautirati i u prvoj borbi. Da se radilo o borbi na pet rundi, on ne bi izdržao pritisak. Htio je da borba završi što prije, osjetio sam to.'', završio je Gleison Tibau sa svojim osvrtom.

Jasno je kako će rijetko koji borac reći da nije zaslužio pobijediti, no Gleison Tibau izrazito drukčije vidi ovu borbu. Ostaje nada kako će PFL upariti ova dva borca i iduće sezone, a onda će obojica imati priliku ostaviti prvu borbu iza sebe.

Linker
08. svibanj 2024 10:55