Ostalo

Georges St. Pierre ipak neće nastupiti na UFC Fight Pass Invitational ‘eventu‘, evo i razloga zašto je tako

Georges St-Pierre

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
Trebao se boriti protiv Nicka Diaza, ali zasad ništa od toga

Prema Georgesu St-Pierreu, plan je bio da se suoči s Nickom Diazom u "grappling" meču na UFC Fight Pass Invitationalu, ali zasad ništa od toga.

St-Pierre je otkrio plan u intervjuu za TSN, dodajući da je no-gi jiu-jitsu meč sada isključen za "event"14. prosinca u Las Vegasu zbog ozljeda obojice boraca.

“Imao sam protivnika, riječ je o Nicku Diazu. Ljudi koji su upoznati s ovim sportom znaju da smo se (natjecali) jedni protiv drugih u mješovitim borilačkim vještinama. Nažalost, ozlijeđen je,. Ima ozljedu vrata, a i ja sam se upravo ozlijedio. Imam ozljedu ramena. Stoga moram pričekati nekoliko tjedana da vidim trebam li operaciju.”

Vidjeti 42-godišnjeg St-Pierrea i 40-godišnjeg Diaza u međusobnoj borbi bila bi poslastica za ljubitelje borilačkih sportova. Još prije 10 godina, 2013. St-Pierre je obranio naslov prvaka u velter kategoriji jednoglasnom sudačkom pobjedom nad Diazom na UFC-u 158.

St-Pierre, član UFC-ove Kuće slavnih, nije se natjecao u borilačkim sportovima otkako se vratio nakon četverogodišnjeg izbivanja da bi napao i uspješno uzeo naslov prvaka u srednjoj kategoriji gušenjem protiv Michaela Bispinga u studenom 2017. godine na UFC 217 priredbi.

Diaz, bivši prvak Strikeforcea, zadnji put se borio u rujnu 2021. nakon šest i pol godina pauze, izgubivši tehničkim nokautom u trećoj rundi od Robbieja Lawlera na UFC-u 266.

Još uvijek nije poznato hoće li se ovaj meč ugovoriti za neku drugu priredbu ovog tipa, ali sigurno je da ih nećemo gledati tako skoro imajući na umu kakve ozljede vuku za sobom. U svakom slučaju, kad god ih vidimo na borilištu, bit ćemo sretni jer se radi o istinskim legendama MMA-a.

Linker
28. travanj 2024 21:07