Ostalo

Fabricio Werdum nudi revanš Fedoru: ‘On nikad nije bio najveći svih vremena‘

Fabricio Werdum
 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Brazilac se pojavio kao novi potencijalni kandidat za iduću Fedorovu borbu

Nedavne vijesti iz Bellatora govore kako je Fedor Emelianenko (39-6 MMA) spreman na novu borbu. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti zadnji puta nastupio je na Bellator 237 priredbi u prosincu 2019. godine. Emelianenko bi trebao predvoditi Bellatorovu debitantsku priredbu u Rusiji koja će se održati 23. listopada ove godine. Josh Barnett, Alistair Overeem i Junior Dos Santos spominju se kao mogući protivnici, no jedno poznato lice iskočilo je kao možda i najbolji kandidat za borbu protiv Fedora.

Fabricio Werdum (24-9-1, 1 NC) u lipnju 2010. godine prekinuo je Fedorov nevjerojatni niz od 28 mečeva bez poraza. Werdum je Fedora završio submissionom nakon samo 69 sekundi borbe. Gotovo deset godina razmaka je između Fedorova poraza protiv Kohsake u prosincu 2000. godine te poraza koji mu je nanio Werdum 26. lipnja 2010. godine. Tadašnja pobjeda Brazilca bila je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti MMA-ja, a Fedorov pad krenuo je upravo tom borbom. Naredna dva meča također je izgubio i njegova reputacija donekle je narušena. ''Vai Cavalo'' nakon pobjede protiv Fedora imao je puno uspjeha u karijeri, a vrhunac karijere doživio je 2015. godine osvajanjem UFC-ova pojasa pobjedom protiv Caina Velasqueza.

Uskoro 44-godišnji Brazilac ruskom borcu sada nudi priliku za revanš. ''Vai Cavalo'' je putem svog Twitter profila uputio nekoliko prozivki za Fedoru Emelianenku.

''Ako 'GOAT' Fedor želi osvetu, spreman sam odraditi tu borbu u Rusiji'', napisao je Werdum u prvom ''tvitu'' te nastavio u nešto provokativnijem tonu:

''Fedor nikada nije bio 'GOAT' zato što sam ja ubio 'GOAT-a'. Scott Coker, hajdemo.'', dodao je Werdum u drugoj objavi te je pritom označio predsjednika Bellatora Scotta Cokera.

Fabricio Werdum trenutno nije pod ugovorom s Bellatorom. Vezan je za PFL promociju unutar koje je i odradio zadnji nastup. Podsjećamo, prvotno je izgubio od Renana Ferreire tehničkim nokautom u prvoj rundi no borba je preinačena u ''No contest'' jer je sucu promaknulo tapkanje Ferreire na Werdumovo ''trokut gušenje''. Međutim, reporter MMA Junkieja John Morgan navodi da PFL ne bi radio Werdumu probleme po pitanju borbe s Fedorom.

Fedor je u zadnjem nastupu pobijedio Quintona ''Rampage'' Jacksona tehničkim nokautom u prvoj rundi. Borba se održala u Japanu, točnije u Saitama Super Areni, jednom od utočišta legendarnog PRIDE-a unutar kojeg je Fedor pružio najbolje dane svoje karijere.

Jasno je da su Werdum i Fedor daleko od svojih najboljih dana no upravo zato njihova borba itekako ima smisla. Već u prvoj borbi, dojam je bio da će Emelianenko doći do lake i brze pobjede, no premalo je poštovanja iskazao prema Werdumovim vještinama u parteru i nepažnjom je završio zaključan u ''trokutu''. Sigurno je da Rus nije prebolio taj poraz i rado bi došao do osvete. Alistair Overeem i Junior Dos Santos donedavno su nastupali za UFC te su bili pri vrhu teške kategorije. Postoji dobra mogućnost da njihova borba protiv Fedora ne bi bila kompetitivna kao eventualna borba protiv Werduma. Odluka je na Scottu Cokeru, a nama preostaje nestrpljivo popratiti rasplet cjelokupne situacije

Linker
28. lipanj 2024 20:24