Ostalo

Demetrious Johnson otkrio tri imena s kojima bi odradio ‘superfight‘: ‘On bi me živog pojeo‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One)
Bivši UFC-ov prvak muha kategorije raspoložen je testirati se izvan svoje zone komfora

Velik event čeka ONE Championship promociju krajem osmog mjeseca, točnije 27. kolovoza. ONE on Prime Video 1 bit će debitantski event azijske promocije kad je u pitanju prijenos putem Amazon Prime Video platforme.

Radi se o novom poslu koji su Azijati sklopili s tim streaming servisom, a za tu prigodu odlučili su prirediti spektakularan event. Bit će tu vrhunskih muay Thai mečeva kao što je onaj između Nong-O Gaiyanghadaoa i Liama Harrisona te Jonathana Haggertyja i Amira Naserija. Naravno da će nastupiti i Rodtang Jitmuangnon koji će se obračunati s Michael Savvasem.

MMA će također ponuditi jako dobre mečeve, a glavna borba večeri bit će za ONE-ovu titulu u muha kategoriji. Adriano Moraes branit će pojas protiv Demetriousa Johnsona, jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta.

Moraes je u četvrtom mjesecu protekle godine već porazio Demetriousa Johnsona, a zaustavio ga je nokautom u drugoj rundi. Bio je to trenutno posljednji MMA nastup ‘‘Mighty Mousea‘‘, ali u trećem mjesecu ove godine odradio je borbu po posebnim pravilima protiv Rodtanga. Johnson i Rodtang prvu rundu odradili su po muay Thai pravilima, a druga runda bila je prema MMA pravilima. Istim slijedom nastavilo bi se i kroz treću te četvrtu rundu, ali DJ je Rodtanga završio gušenjem u drugoj rundi.

Bio je to vrlo uzbudljiv meč i ONE je pogodio s takvim pravilima i takvim uparivanjem. Demetrious Johnson također ne skriva da mu se svidjelo sudjelovati u nečemu takvom, a u razgovoru za MMASucka otkrio je još tri ‘‘superfighta‘‘ koja bi volio odraditi.

‘‘Ne bih imao ništa protiv da se borim protiv Giorgija Petrosyana, da vidim kako dobro kontrolira distancu. Čuo sam da ima jako dobro oko za takve stvari. Tko još? Mislim da bi to bio Superbon (Singha Mawynn). Htio bih saznati koliko je dobar njegov kickboks. Mislim da je njegov muay Thai daleko bolji od njegovog kickboksa. Vjerujem da ću ovih dana trenirati s Mikeyjem Musumecijem, ali možemo se i natjecati ako on želi. Ali znam kako bi to završilo. Nastradali bi moji prednji križni ligamenti. Znam da ljudi žele da grapplam s njime, ali Mikey Musumeci živog bi me pojeo. Ti tipovi žive za to, dišu i jedu BJJ. Ja sam s grapplingom započeo u kimonu, a kasnije sam počeo raditi čisti grappling, ali postoje razine u tome. To je jednostavno činjenica.‘‘, pojasnio je DJ.

Mikey Musumeci inače je jedan od najboljih grapplera na svijetu, a u četvrtom mjesecu ove godine nastupio je na ONE 156 priredbi. Grapplao je Musumeci tada s legendarnim Masakazu Imanarijem, a Musumeci je slavio ‘‘submissionom‘‘ (RNC) nakon nešto više od četiri minute.

Što se Giorgija Petrosyana tiče, radi se o 36-godišnjem armensko-talijanskom kickboksaču. Iza njega je preko 100 kickboksačkih i muay Thai nastupa, a smatra ga se ponajboljim kickboksačem u povijesti. Posljednji poraz upisao je u desetom mjesecu prošle godine, upravo protiv također spomenutog Superbona. Bio je to meč za ONE-ovog kickboxing prvaka u perolakoj kategoriji, a Superbon je slavio nokautom u drugoj rundi.

Dakle, Demetrious Johnson ‘‘isprozivao je‘‘ samu elitu određenih sportova. S navršenih 35 godina, DJ je i dalje spreman izlaziti iz zone komfora, a upravo takav ‘‘mindset‘‘ doveo ga je do statusa ponajboljeg borca u povijesti. Nije poznato prema kakvim pravilima bi se borio protiv Petrosyana i Superbona, ali ona pravila koja su bila u igri protiv Rodtanga svakako imaju smisla i čine sve to puno zanimljivijim.

Borbu Demetriousa Johnsona i Rodtanga možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
25. travanj 2024 07:12