Ostalo

Cyborg otkrila koga želi za iduću protivnicu: ‘Ona je pobijedila Amandu Nunes‘

Cris Cyborg

 ANDRE BORGES/AGIF/AGIF via AFP
Jedan od najtežih problema promotora Cris Cyborg kroz karijeru je pronalazak adekvatne protivnice

Četiri borbe unutar Bellatorovog borilišta odradila je Cris Cyborg otkako je pristupila četvrtoj velikoj američkoj promociji u svojoj karijeri, iza Strikeforcea, Invicte i UFC-a te četvrtoj u kojoj je uzela titulu prvakinje. Podosta lako je prošla kroz sve četiri dosadašnje protivnice, a sam pronalazak istih bio je već poslovično najteži posao za matchmakere i vodstvo promocije u kojoj nastupa.

Titulu je osvojila protiv Julije Budd, koja joj je svojevrsni otpor još i pružila, a onda je dosta lakše savladala Arlene Blencowe, Leslie Smith te posljednje Sinead Kavanagh. Kako se što prije želi ponovno boriti, tako će joj trebati pronaći protivnicu. Srećom, Bellator ovim putem ipak ima jedno očito rješenje kojeg je svjesna i sama Brazilka.

Kako je sama otkrila u razgovoru za AGFight, njena izazivačica bi trebala biti Cat Zingano, no sama to ipak nije bila spremna potvrditi.

"Ona je jedna od rijetkih borkinja koje su pobijedile Amandu Nunes, a sad je u Bellatoru. Neporažena je u ovoj kategoriji. Ne biram protivnice, taj posao prepuštam Scottu Cokeru, no ona bi svakako trebala biti opcija", rekla je Cyborg.

Zingano je na Bellatorovoj ljestvici postavljena kao druga izazivačica, odmah iza Blencowe koju je Cyborg već apsolvirala.

"Drago mi je da Bellator rangira djevojke iz moje kategorije, ima tu puno cura spremnih boriti se. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Cat je dobra protivnica i veliko ime. Odradila je do sada dobar posao u Bellatoru. Grapplerica je i zbog toga vjerujem da bismo imale sjajnu borbu", dodala je zadovoljstvo s postojanjem ljestvica. Naime, u UFC-u ljestvice perolake kategorije nije bilo, ni u vrijedi njena vladavine niti danas.

Kad je već Cyborg spomenula pobjedu Zingano nad Amandom Nunes, vrijedi se prisjetiti da je to bilo u rujnu 2014. godine te je to trenutno posljednji poraz UFC-ove dvostruke prvakinje. Danas 39-godišnja Zingano napustila je UFC početkom 2019. godine, nakon samo jedne pobjede u posljednjih pet borbi. U Bellatoru je do sada nastupila dva puta, uz dvije pobjede.

Linker
19. travanj 2024 02:40