Ostalo

Chingiz Allazov sjajnim nokautom došao do titule u ONE-u: Rodtang i Garry Tonon upisali nove pobjede

Rodtang Jitmuangnon

 Screenshot (twitter, One)
Jako zanimljiv ONE-ov event održan je sinoć u Bangkoku

Isti vikend kad nas očekuje povratak UFC-a nakon zimske stanke, svom rasporedu vratio se i ONE Championship. Eventi koji su se prošle godine nazivali ‘‘One on Prime Video‘‘ sada imaju novo ruho i nazivaju se ‘‘One Fight Night‘‘, a sinoć s početkom u 2:00h ujutro održao se ONE Fight Night 6 event.

U glavnoj borbi večeri gledala se vrlo zanimljiva kickboksačka borba. Bjeloruski kickboksač Chingiz Alazov (60-5, 1 NC), pobjednik ONE-ovog Grand Prixa u perolakoj kategoriji, od danas je i novi prvak ONE-ove perolake kategorije kad je kickboks u pitanju.

Superbon Singha Mawynn (113-35) poznat kao i Superbon Banchamek tražio je drugu obranu titule koju je osvojio još u 10. mjesecu 2021. godine. Superbon je titulu dosad jednom uspješno branio, porazivši Marata Grigoriana u trećem mjesecu prošle godine, ali Chingiz Allazov pokazao se puno boljim borcem, barem u meču koji su danas odradili.

Već u drugoj rundi Allazov je došao do pobjede prekidom, a prekid je nastupio nakon 63 sekunde borbe u drugoj rundi. Allazov je brutalno pogodio desnicom i nokautirao je Superbona. Prva runda prošla je u podosta izjednačenoj i zanimljivoj borbi, ali Allazov je dodao gas u drugoj i došao do velike titule.

ONE-ova muha kategorija tražila je svog novog prvaka u kickboksu na sinoćnjem eventu, a Daniel Puertas (32-9) i Superlek Kiatmookao (131-29-4, radi se o omjeru koji uključuje Muay Thai i kickboks) borili su se za upražnjeni tron. Jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi slavio je Superlek Kiatmookao.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti da je Mikey Musumeci obranio titulu u ‘‘submission grapplingu‘‘, a jednoglasnom odlukom porazio je Bayanduurena Gantumura.

Među imenima poznatijim široj publici, nastupili su Rodtang Jitmuangnon, Garry Tonon i Aung La Nsang. Rodtang je drugi put u karijeri nastupio u kickboksu, nakon što je u drugom mjesecu 2021. godine porazio Tagira Khalilova. Jiduo Yibu bio je Rodtangov sinoćnji protivnik, a ponajbolji Muay Thai borac na svijetu slavio je jednoglasnom odlukom u meču protiv Yibua. Manja mrlja na pobjedi jest činjenica da se Rodtang na vagi pojavio sa 136,5 ‘‘pounda‘‘ i prekoračio je gornju granicu težinske kategorije za 0,68 kg. Time je ostao bez 20 posto svog honorara koji je pripao protivniku.

Garry Tonon, nekoć ponajbolji grappler svijeta, a sada ponajbolji ONE-ov MMA borac u perolakoj kategoriji vratio se u kavez nakon teškog poraza u trećem mjesecu 2022. godine. Tonon se tada borio za ONE-ovu titulu u perolakoj, a Thanh Le nokautirao ga je nakon 56 sekundi borbe. Tonon je sinoć odradio meč protiv Johnnyja Nuneza, a nakon nešto manje od dvije minute borbe, Tonon je slavio ‘‘submissionom‘‘ (kimura). Bila je to sedma Tononova pobjeda u osmom MMA nastupu, a nakon toga je zatražio da nastupi na ONE Fight Night 10 eventu koji će se održati u petom mjesecu i bit će ONE-ov debi na američkom tlu.

Aung La Nsang (29-13, 1 NC), 37-godišnji MMA veteran i bivši ONE-ov prvak u srednjoj i u poluteškoj kategoriji upisao je drugu pobjedu zaredom. Nsang je u 11. mjesecu prošle godine nokautirao Yushina Okamija u prvoj rundi, a Gilberto Galvao nije se ništa bolje proveo od Okamija. Minuta i 29 sekundi bila je dovoljna Nsangu da upiše novu pobjedu tehničkim nokautom. To mu je ukupno 15 pobjeda nokautom u karijeri, a 12 ih je upisao ‘‘submissionom‘‘. Samo dvaput do pobjede je došao na bodove.

Kompletne rezultate ONE Fight Night 6 eventa možete pročitati u nastavku teksta.

ONE Fight Night 6 - rezultati:

Kickboks: Chingiz Allazov def. Superbon Singha Mawynn via KO - R2, 1:03

Kickboks: Superlek Kiatmookao def. Daniel Puertas via jednoglasnom odlukom sudaca

Submission grappling: Mikey Musumeci def. Bayanduuren Gantumur via jednoglasnom odlukom sudaca

MMA: Aung La Nsang def. Gilberto Galvao via TKO - R1, 1:29

Kickboks: Rodtang Jitmuangnon def. Jiduo Yibu via jednoglasnom odlukom sudaca

Kickboks: Stamp Fairtex def. Anna Jaroonsak via podijeljenom sudačkom odlukom

MMA: Garry Tonon def. Johnny Nunez via submission (kimura) - R1, 1:53

MMA: Shoko Sato def. Kim Jae Woong via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
20. travanj 2024 12:56