Ostalo

Chatri ne prestaje hvaliti Soldića: ‘GSP mi je rekao da je ubojica, nikad takvu moć nisam vidio‘

Chatri Sityodtong

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Predsjednik ONE Championship organizacije poprilično je očaran kvalitetama Roberta Soldića

Osam dana dijeli nas od novog nastupa Roberta Soldića. Ponajbolji hrvatski borac po drugi put u karijeri kročit će u kavez ONE Championship organizacije, te će tražiti prvu pobjedu.

Podsjećamo, Soldić je debitirao za ONE u 12. mjesecu prošle godine, ali meč protiv Murada Ramazanova okončan je bez pobjednika. Neporaženi Dagestanac udario je Soldića koljenom u međunožje nakon tri minute borbe i Soldić nije mogao nastaviti. Velika očekivanja bila su postavljena pred taj meč, ali nažalost, borba je okončana ‘‘no contestom‘‘ i nismo puno vidjeli.

Gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong osvrnuo se na taj meč, a pritom je iskazao i razočaranost ishodom.

‘‘Bio je to grozan osjećaj. Ali moram naglasiti da je Murad Ramazanov dagestanski ubojica. Pitajte bilo koga tamo, on je najbolji borac srednje kategorije kad je Dagestan u pitanju. Radi se o neporaženom Dagestancu i ubojitom hrvaču. Možeš pitati i Khabiba, radi se o ubojici.‘‘

Nije Chatri nahvalio samo Ramazanova. U nastavku razgovora vrlo detaljno se dotaknuo Roberta Soldića, te je pojasnio Helwaniju kako se ‘‘zaljubio‘‘ u Soldićeve vještine onda kad ga je prvi put gledao na treningu, još uoči potpisa za ONE.

‘‘Roberto je vjerojatno bio ‘najvruća‘ roba među slobodnim borcima u posljednjih nekoliko godina. Bio sam jako uzbuđen zbog ove borbe. Ako Roberto može izdominirati hrvača svjetske klase, onda je moguće da on postane jedan od najvećih ikad. Ako Murad izdominira borca poput Roberta, također nevjerojatno. Roberto je bio prvak dvaju težinskih kategorija u ONE-u, on je ‘specimen‘. On udara poput ‘monster truck‘ vozila, ima nokautersku moć kakvu nikad prije nisam vidio. 85 posto svojih pobjeda upisao je nokautom, kreće se u stilu ‘DJ-a‘ (Demetriousa Johnsona). Njegov balans, brzina, eksplozivnost, on je magičan. Kad sam ga prvi put vidio kako trenira, rekao sam: ‘Moj Bože, ovaj tip...‘. Potom sam nazvao GSP-ja (Georges St-Pierre).‘‘, pojašnjavao je Chatri, a otkrio je i kako je prošao razgovor s legendarnim kanadskim borcem.

‘‘Pitao sam ga: ‘Hej, Georges, što misliš o Robertu (Soldiću)?‘, a pitao sam ga jer njih dvojica su zajedno trenirali u Tristaru. GSP mi je rekao: ‘Taj tip je ubojica, Chatri‘. Neću otkrivati priče iz Tristara, ali Roberto je naudio mnogim vrhunskim borcima tamo.‘‘, dodao je Sityodtong.

Mnoge je ipak zasmetala činjenica da Soldić nije ugovorio revanš protiv Murada Ramazanova, nego sljedeći petak čeka meč protiv Zebaztiana Kadestama, opasnog švedskog nokautera, ali i osjetno lošijeg borca od Ramazanova. Chatri je pokušao pojasniti zašto će se Soldić boriti protiv Kadestama.

‘‘Mislim da se radi o zabavnijem meču za američke fanove. Njegov protivnik, Zebaztian Kadestam, također ima 85 posto pobjeda nokautom. Imamo dvojicu nokautera koji su po mom mišljenju dvojica najboljih europskih ‘P4P‘ boraca. Imamo dvojicu boraca koji mogu nokautirati protivnika jednim udarcem, a Amerikanci vole udarače.‘‘

Soldić i Kadestam borit će se na ONE Fight Night 10 eventu, a radi se o ONE-ovoj povijesnoj priredbi. Naime, prvi put u povijesti, ONE Championship dolazi na teritorij SAD-a kako bi održali event.

Roberto Soldić prošle je godine potpisao ugovor s ONE Championshipom, a mnogi su se iznenadili jer nije odabrao UFC. Soldić je nedugo nakon potpisa pojasnio kako mu ONE Championship nudi priliku za okušati se u više sportova, a Chatri je u razgovoru s Helwanijem potvrdio kako je to velika Soldićeva želja.

‘‘Ako želite biti najbolji borac na svijetu, morate se boriti u više različitih disciplina i osvojiti sve. To vas čini najboljim borcem na svijetu. Ako se borite prema samo jednom setu pravila, onda ste najbolji prema tim pravilima. Uzmimo Floyda Mayweathera. On je jedan od najboljih boksača u povijesti. Ali, je li on najbolji udarač? Nije, jer Rodtang bi ga uništio, ne bi bilo niti blizu. Boks ima specifičan set pravila, mnogo toga je zabranjeno. Dakle, Robertov san je osvojiti titulu u MMA-u, kickboksu, Muay Thaiju i boksu. Tada će on sve ostvariti u borilačkom sportu. Taj tip ima velike snove. Njegov prijatelj i ‘stariji brat‘, Cro Cop, osvajao je titule u MMA-u i kickboksu. Roberto mi je rekao da želi pokušati napraviti još više od toga.‘‘, objasnio je ONE-ov predsjednik.

Lijepo je čuti predsjednika organizacije kako u hvalospjevima priča o našem borcu, a na Soldiću je da ovo povjerenje i opravda. Priliku će dobiti 5. svibnja (peti mjesec), ali neće mu biti lako protiv opasnog Kadestama.

Kompletno Chatrijevo gostovanje kod Ariela Helwanija pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
11. svibanj 2024 16:06