Ostalo

Bellatorov prvak odrekao se pojasa i prelazi u višu kategoriju: ‘Postajem star i teško mi je skidati kilograme‘

Vadim Nemkov

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Vraća se u kavez krajem veljače gdje će ga dočekati bivši protivnik Ante Delije

Vadim Nemkov više nije Bellatorov prvak. Sada teškaš, službeno je napustio tron u poluteškoj kategoriji prema informacijama koje posjeduje MMA Junkie.

Nemkov je prethodno otkrio za isti izvor svoju namjeru da prijeđe u višu težinsku kategoriju i potvrdio da će to vjerojatno rezultirati gubitkom statusa prvaka.

"Postajem stariji i sve mi je teže skidati kilograme. Recimo da sam se prije osjećao ugodno dok sam trenirao sa 103 kilograma, a sada se osjećam još ugodnije nešto teži. Za mene je to novi izazov. Napravio sam sve što sam mogao u poluteškoj kategoriji. Sada je novi izazov povećati težinu i osvojiti još jednu titulu. Ne vidim ništa novo u poluteškoj diviziji što me privlači”.

Nemkov (31) bio je smatran nedvojbeno najboljim poluteškašem izvan UFC-a prije nego što je promijenio kategoriju. Treba naglasiti da nije izgubio u 12 uzastopnih borbi, a sada ga čekaju novi izazovi. Vraća se 24. veljače na PFL vs. Bellator: Champions priredbi u Rijadu gdje ga čeka PFL prvak u teškoj kategoriji 2021. godine i bivši protivnik našeg Ante Delije, Bruno Cappelozza.

Linker
26. travanj 2024 09:46