Ostalo

Bellator priprema sjajan event: ‘Pitbull‘ dobio priliku uzvratiti McKeeju za teški poraz

Patricio 'Pitbull' Freire

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih boraca u povijesti Bellatora, želi se osvetiti novoj zvijezdi iste promocije

Sjajan event priprema nam Bellator u travnju (četvrtom mjesecu). Naime, Bellator 277 priredba postala je bogatija za dva sjajna meča, u kojima će ulozi biti veliki.

A.J. McKee i Patricio ''Pitbull'' Freire odradit će instantni revanš, nakon što je McKee u sedmom mjesecu protekle godine savladao ''Pitbulla'' u finalu Grand Prix turnira u perolakoj kategoriji. Jedan od najvećih Bellatorovih potencijala i projekata kojeg pažljivo grade, tada je dokazao kako više nije potencijal, nego gotov proizvod. McKee je ''submissionom'' u prvoj rundi salvadao Freirea, a manje od dvije minute trebale su mu za najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Niti jedan od ove dvojice boraca, nije nastupao nakon tog meča, a ''Pitbull'' se odrekao titule u lakoj kategoriji, kako bi se u potpunosti posvetio perolakoj kategoriji i vraćanju pojasa u svoje vlasništvo. 26-godišnji McKee nakon pobjede nad Freireom, najavio je kako se ne planira predugo zadržavati u perolakoj kateogirji, no čini se kako će ipak braniti pojas. Inače, ''Pitbull'' je bio u nizu od sedam pobjeda, prije nego je poražen od McKeeja, dok je A.J. pobijedio u svih 18 profesionalnih mečeva koje je dosad odradio.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledat ćemo finale poluteškaškog Grand Prixa. Vadim Nemkov branit će svoj pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, a istovremeno će pokušati osvojiti i turnir. Protivnik će mu biti bivši UFC-ov borac Corey Anderson. Nemkov je u dosadašnjem dijelu turnira izbacio Phila Davisa i Juliusa Anglickasa, dok je Anderson eliminirao Dovletdzhana Yaghshimuradova i Ryana Badera. Ruski borac trenutno je u nizu od devet uzastopnih pobjeda, dok je Corey neporažen u posljednja tri nastupa. Anderson je zapravo neporažen otkako se pridružio Bellatoru. Posljednji poraz nanio mu je Jan Blachowicz, no pod okriljem UFC-a.

Bellator 277 priredba održat će se 15. travnja u San Joseu. Izuzev gore spomenutih sjajnih mečeva, najavljena je i teškaška borba između Timothyja Johnsona i Tyrella Fortunea. Ovdje se radi o revanšu, a Johnson je bio uspješniji u veljači (drugi mjesec) 2020. godine, nokautiravši Fortunea u prvoj rundi.

Sve u svemu, Bellator priprema jako dobar program za proljetnu priredbu u San Joseu.

Linker
11. svibanj 2024 04:20