Ostalo

Anthony Pettis savjetuje borce: ‘Testirajte tržište, puno je organizacija koje dobro plaćaju‘

Anthony Pettis

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak smatra kako borci previše teže nastupanju za UFC

U noći s petka na subotu PFL će započeti s polufinalima ovosezonskog turnira. Na prvom od naredna tri eventa, gledat ćemo polufinala u lakoj i poluteškoj kategoriji. Svakako najzvučnije na cijelom eventu ono je Anthonyja Pettisa koji će prolaz u finale tražiti preko Stevieja Rayja.

Radi se o revanšu iz uvodne faze turnira, a Ray je u šestom mjesecu pobijedio Pettisa sjajnim ‘twisterom‘‘ kojim ga je prisilio na predaju u drugoj rundi borbe. Pettis će pokušati dokazati da je ipak bolji borac od Rayja, no neće mu biti lako.

Pobjednik tog meča doći će na korak od osvajanja glavne nagrade u iznosu od milijun dolara. Radi se o jako značajnom honoraru za MMA borce. Unatoč tome što PFL nudi jako dobre prilike, Pettis smatra kako su mnogi borci zapravo ‘‘navučeni na UFC‘‘ i odbijaju bolje ponude zbog UFC-a.

‘‘Znam borce koji će odbiti više novca samo kako bi nastupili na Contender Seriesu.‘‘, započeo je Pettis prilikom gostovanja u MMA Houru.

Pettis smatra kako dosta boraca odabire pod UFC jer vlada mišljenje kako su tamo najbolji borci svijeta te da je ta promocija najveći doseg u ovom sportu. Bivši UFC-ov prvak vjeruje da će se situacija promijeniti, onda kada se i taj narativ promijeni ili postane manje važan.

‘‘Trenutno se ne može puno toga učiniti. Ali jednom kad javnost prestane vršiti takav pritisak na borce, onda ćemo gledati borce kako donose drukčije odluke. Mislim da su borci ovisni o slavi koja dolazi kad nastupate za UFC. Mnogi više žele tu slavu nego financijsku sigurnost. Oni su spremni riskirati to da ne budu dobro plaćeni, samo kako bi bi bili prepoznati kao borci koji se bore u UFC-u. Javnost gleda na UFC kao da je to jedino mjesto gdje se možete boriti. Ali borci se trebaju pobrinuti za sebe prije svega. Mnogi tipovi ne ostaju predugo u ovome. Mislim da borci trebaju više testirati tržište. Tako je puno organizacija koje dobro plaćaju borce. Eagle FC, Khabibova promocija također plaća jako dobro.‘‘, pojasnio je Pettis.

Ovi savjeti mogu se povezati i s odlukom Roberta Soldića da odabere ONE Championship. Roberto očito razmišlja na sličan način kao Pettis i svoje interese stavlja na prvo mjesto, ispred slave koja dolazi s nastupanjem za UFC. Međutim, upravo na Soldićevom primjeru jasno je vidljivo koliki je pritisak javnosti na vrhunske borce koji odaberu neku drugu promociju.

Linker
19. travanj 2024 08:00