Ostalo

Aaron Pico također se želi okušati u boksu: ‘Mayweatheru bih pružio bolji otpor nego McGregor‘

Aaron Pico

 Instagram (aaron Pico)
Talentirani Bellatorov borac tvrdi da posjeduje ozbiljne boksačke vještine

Jedan od uzbudljivijih Bellatorovih projekata svakako je Aaron Pico (10-3-0). 25-godišnji borac perolake kategorije nekoć je bio jedan od perspektivnijih američkih hrvača. Kao kadet osvojio je svjetsko zlato 2013. godine u Zrenjaninu, a kao junior kitio se srebrom u Zagrebu 2014. godine i broncom u Salvadoru 2015. godine.

Nakon što je 2016. godine poražen u finalu američkih kvalifikacija za Olimpijske igre, Pico je napustio hrvanje i prešao je u MMA. Bellator ga je odmah potpisao i svih 13 dosadašnjih nastupa odradio je pod njihovim okriljem.

U debiju je nakon samo 24 sekunde izgubio od Zach Freemana (‘giljotinom‘), ali uslijedile su četiri pobjede zaredom. Tada je došao red na nešto ozbiljnije izazove u vidu Henryja Corralesa i Adama Boricsa. Corales je nokautirao Pica nakon 67 sekundi, a Borics ga je dobio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Tu je bilo jasno kako Pica ipak treba postepenije graditi i uslijedili su mečevi s nešto manje renomiranim protivnicima kako bi Aaron izgradio svoj ‘‘score‘‘. Trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, od čega su tri došle nokautom, a dvije ‘‘submission‘‘. Samo jednu od tih šest pobjeda upisao je na bodove.

Ovog borca impozantne fizičke građe novi nastup čeka sljedećeg vikenda na Bellator 286 eventu. Pico je trenutno četvrtorangirani izazivač u perolakoj kategoriji, a protivnik će mu biti šestorangirani Jeremy Kennedy (17-3-0). Iako je sve bliže ‘‘title shotu‘‘ i čeka ga opasan protivnik, Pico razmišlja o izletu u boksačke vode. Gledao je Aaron 2017. godine boksački meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, a mladi samouvjereni američki borac smatra da bi on taj posao bolje odradio.

‘‘Da, uistinu to mislim. Mayweather je moj omiljeni boksač, a vjerujem da bih pružio bolji otpor. Ja znam boksati. Meni je 26 godina, relativno sam mlad i boks je definitivno u igri. Ali želim to napraviti na pravi način, jer budimo realni, puno MMA boraca ne zna boksati. Teško je, ali ja sam razvio tu mišičnu memoriju od mladih dana. Puno, puno puta bio sam na boksačkim treninzima. Sparirao sam kroz cijelu Kaliforniju. Poprilično sam dobar, samo pitajte Freddieja Roacha (jedan od najpoznatijih boksačkih trenera na svijetu). Nadam se da ću dobiti priliku pokazati što znam. Ja sam nekoć bio glavni trening partner Miguelu Cottu. Sparirao sam sa svjetskim prvacima i dobro sam im parirao.‘‘, poručio je Pico u razgovoru za MMA Junkie.

Nevjerojatnom brzinom sve više MMA boraca pokazuju tendenciju ka izletima u boks, a tomu uvelike doprinosi brzorastući trend ‘‘celebrity boksa‘‘ gdje MMA borci imaju priliku boksati s YouTuberima poput Jakea Paula, a pritom zarađuju jako velik novac. Očito se i mladi Pico želi ukrcati na taj vlak.

Linker
19. travanj 2024 18:20