K1 i Boks

Zhilei Zhang upozorio ponajboljeg svjetskog kruzeraša: ‘Osjetit ćeš pravu teškašku snagu, nije sve u kilaži‘

Zhilei Zhang

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steven Paston/pa Images/profimedia
Odgovorno tvrdi da je u potpunosti drugačije biti kruzeraš nego teškaš

Jai Opetaia dobio je upozorenje od strane Zhileija Zhanga o razlici u snazi ​​između njegovih rivala u kruzeru i teškoj kategoriji. Opetaia se najavio na sceni kruzer kategorije kada je upisao pobjedu nad Mairisom Briedisom 2022. godine te osvojio IBF naslov, a njegova reputacija tada je otišla u nebo.

Australac je nakon toga ubilježio uzastopne pobjede nad Jordanom Thompsonom i Ellisom Zorrom, ali mu je naslov svjetskog prvaka oduzet prije potonjeg na kontroverzan način.

Naravno, imajući na umu da ima ovakve rezultate, fanovi su počeli poticati ​​28-godišnjaka da ide stopama Oleksandra Usyka i napravi prijelaz u tešku kategoriju.

WBO-ov privremeni prvak u teškoj kategoriji Zhilei Zhang priznao je da bi rado dočekao vrhunskog kruzeraša, ali je rekao za FightHype da je život teškaša potpuno drugačija igra.

"Kada iz kruzera pređete u tešku, ne radi se samo o povećanju mase, iza toga stoji puno stvari. Definitivno bih mu poželio dobrodošlicu u obitelj i on će osjetiti kakva je prava teškaška snaga", kazao je bivši protivnik Filipa Hrgovića.

Za sada se čini da je Opetaia usredotočen na dominaciju u svojoj prirodnoj kategoriji, ocrtavajući svoje namjere da postane apsolutni prvak u kruzer kategoriji. Iako, prije nego što može doći u takve borbe, prvo mora vratiti svoju titulu.

Opetaia će odraditi meč s Briedisom na "undercardu" Fury-Usyk, s upražnjenom IBF titulom na liniji, ali za razliku od njihovog prvog susreta, sada je Australac taj koji ulazi u borbu kao veliki favorit.

Linker
26. lipanj 2024 02:51