K1 i Boks

Zhangov menadžer tvrdi da su dobili Hrgovića: ‘Zhang je nakon meča bio u hotelu, a Filip u bolnici‘

Zhang Zhilei

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tommy Lane smatra kako njegov boksač treba boksati protiv Joshue u sljedećem nastupu

Iako je prije mjesec dana izgubio od Filipa Hrgovića u meču za IBF-ovog obveznog izazivača za svjetsku titulu, dojam je kako reputacija Zhilei Zhanga nije opala, nego čak i dodatno porasla. Eddie Hearn nerijetko povezuje Zhanga sa zvučnim protivnicima, a pritom ističe kako je kineski teškaš podcijenjen borac.

Podosta je i onih koji smatraju da je Zhang zaslužio pobijediti Filipa Hrgovića, ali hrvatski boksač ipak je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, a sudačko mišljenje ono je koje se broji. Što će biti sljedeće za Zhanga teško je reći, ali njegov menadžer Tommy Lane puca na visoko i smatra kako bi se njegov boksač mogao boriti čak i protiv Anthonyja Joshue u svom sljedećem nastupu.

‘‘Zhang je upravo pobijedio Hrgovića kojeg su mnogi izazivači izbjegavali i odbijali meč s njim. Znamo da Zhangova ruka nije bila podignuta, ali Zhang je pobijedio u tom meču. Hrgović je pretrpio štetu i treba mu vremena za oporavak. Zhang se odmah nakon meča vratio u hotel, a Hrgović je završio u bolnici.‘‘, rekao je Lane za Vegas Insider, a zatim je nastavio s planovima.

‘‘AJ i Zhang imaju jednake rasporede. Borili su se iste večeri. Zhang nije pretrpio ozljede tijekom svog meča i već je natrag u dvorani, spreman i svjež ako AJ želi meč. Zhang i Joshua imaju zajedničku povijest i nedovršeni posao iz amaterskih dana, kad su se borili 2012. godine na Olimpijskim igrama. Iza Zhanga je cijela Kina, a Joshua je i dalje jedno od glavnih lica u profesionalnom boksu. Joshua protiv Zhanga daleko je naveći meč od svih ostalih opcija koje je Eddie Hearn javno spomenuo.‘‘, dodao je Lane.

Kao da je Zhangov menadžer smetnuo s uma da je u tijeku ugovaranje meča između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, a teška kategorija jako teško može ponuditi veći meč od toga. Onaj između Usyka i Furyja vjerojatno je jedini koji bi u ovom trenutku bio veći i zvučniji, iako se ni to ne može sa sigurnošću tvrditi s obzirom na popularnost Anthonyja Joshue. Zhangov menadžer ipak vjeruje kako neće doći do meča između Furyja i Joshue.

‘‘Nisam siguran da će se taj meč ugovoriti. Joshua ga želi, ali nikad ne znate kakvi su Furyjevi planovi. Ovo je možda samo taktika kojom se služi da ispregovara meč s Usykom. Samo Fury zna kakve su mu namjere. Ako se taj meč ne ugovori, mi ćemo biti spremni i možemo doći u London boriti se protiv Joshue kad bude spreman. Uzevši u obzir njihove stilove, AJ protiv Zhanga obećava eksplozivan meč za fanove.‘‘, dodao je Lane.

Mora se priznati kako Tommy Lane daje sve od sebe da ispromovira svog boksača što bolje može, ali njegove izjave ipak nemaju pretjeranog doticaja s realnošću. Lane tvrdi kako iza Zhanga ‘‘stoji cijela Kina‘‘, a Zhanga na Instagramu prati samo 11 tisuća ljudi i ničime ne odaje dojam velike zvijezde. Također, Zhang je ipak izgubio od Hrgovića, sviđalo se to Laneu ili ne, a čak i u slučaju pobjede, jako teško bi došao do meča protiv Joshue. Zhang i Joshua zasad će ostati na tom amaterskom obračunu iz 2012. godine, a taj meč možete pogledati klikom na LINK.

Linker
25. travanj 2024 19:28