K1 i Boks

‘Zasluge za Joshuin uspjeh moraju ići ovom čovjeku. Ta desna ruka nokautirala bi i konja‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
‘Ušao je u ring i kaznio svaku Ngannouovu grešku‘, kazao je Bellew

Anthony Joshua brzo se krenuo penjati na rang listama nakon što je postao profesionalac. Osvajač zlatne olimpijske medalje, odlično je započeo svoju boksačku karijeru, nizom pobjeda koje su dolazile brzo i nokautom.

Prvi naslov svjetskog prvaka osvojio je pobjedom nad Charlesom Martinom (29-4-1), a zatim je kolekciji dodao još pojaseva pobjedama nad Josephom Parkerom (35-3) i Vladimirom Kličkom (64-5), njegovi uspjesi su bili ogroman korak za britanski boks.

Uslijedilo je dosta rutinskih obrana sve dok ga Andy Ruiz (35-2) nije šokirao 2019. godine. "AJ" je u revanšu uspio pobijediti, a zatim je dvaput izgubio od Oleksandra Usyka (21-0). Mnogi su se brinuli kako će nastaviti svoju karijeru, ali Joshua se tijekom prošle godine ponovno uspješno vratio u igru pobjedama nad Jermaineom Franklinom, Robertom Heleniusom i Ottom Wallinom a nedavno smo svjedočili njegovim i dalje postojećim eksplozivnim sposobnostima kada je početkom mjeseca u drugoj rundi zaustavio Francisa Ngannoua (0-2).

Veliki prijatelj i obožavatelj Joshue i bivši prvak kruzer kategorije Tony Bellew (30-3-1) otkrio je tko je po njemu zaslužan za ponovni uspon Britanca.

"Mislim da je Joshua bio apsolutno fantastičan protiv Ngannoua. Ušao je tamo i kaznio svaku grešku koju je Ngannou napravio. Pritisnuo ga je udarcima, ulazak prednjom nogom bio je izvrstan, a ta desna ruka bi nokautirala konja, stvarno bi. Dečko je nestvaran primjerak. Morate odati veliko priznanje njemu i Benu Davisonu, uspjeli su ovo zbog zajedničkog rada. Mislim da je meč bio apsolutno briljantan", rekao je Bellew za TalkSport.

Predstojeći meč između Furyja i Usyka 18. svibnja mogao bi značajno utjecati na sportsku budućnost Anthonyja Joshue. Plan je takav da uđe u ring s pobjednikom, no imajući na umu da će sigurno biti revanša, možda se okrene našem Filipu Hrgoviću.

Linker
25. travanj 2024 08:13