K1 i Boks

Wilder o Ruizu: ‘Ili je pijan, ili drogiran. Ima četiri razreda škole, roditelji su ga koristili kao roba‘

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA Angela Weiss/afp/profimedia
‘Ako ovaj dogovor propadne, više ga nikada nećete vidjeti na boksačkoj sceni‘, tvrdi "Brončani bombarder"

Tenzije na relaciji Deontay Wilder - Andy Ruiz, izazvane neslaganjem dvojice teškaša oko financijskih uvjeta za njihov potencijalni međusobni meč, nastavljaju se - i to u sve brutalnijem tonu.

Ruizov otac i menadžer, Andy Ruiz stariji, nedavno je zahtijevao raspodjelu novca u omjeru 50-50, žaleći se pritom kako je "Brončani bombarder" njegovom sinu ponudio podjelu u omjeru 70-30, za koju tim Ruiz vjeruje da je preniska. Ruiz stariji drži kako njegov sin, na temelju toga što je bivši svjetski prvak (po WBA, WBO i IBF verzijama), ima pravo na najmanje 50% zarade. Wilder, međutim, ne dijeli njegovo mišljenje Ruiza i njegovog oca.

"Ovo definitivno nije borba 50-50. On govori i o klauzuli za revanš. Ili je pijan ili drogiran - možda oboje. Ako ovaj dogovor propadne, više ga nikada nećete vidjeti na boksačkoj sceni", rekao je Wilder za 78SPORTSTV.

Bivši WBC-ov prvak i osvajač brončane medalje s Olimpijskih igara u Pekingu (2008.) u istom je razgovoru iznio tvrde kako su Ruizu roditelji prekinuli obrazovanje i povukli ga iz škole kako bi postao profesionalni boksač i posljedično zaradio novac za obitelj.

"Andy Ruiz ima samo četiri razreda. To je informacija koja je došla do mojih ušiju, Roditelji su ga izvukli i samo su htjeli da boksa. Ako je to istina, njegove roditelje može biti sram. Koristili su ga kao boksačkog seksualnog roba, 33-godišnjaka s četiri razreda osnove škole", ispalio je Wilder.

Linker
29. travanj 2024 10:58