K1 i Boks

Wilder, Joshua i Fury otkrili što misle o Usyku u teškoj kategoriji

Oleksandr Usyk
 Instagram
Dolazak Oleksandra Usyka u tešku kategoriju nešto je što boksačka javnost smatra velikom stvari za cjelokupni sport. Ukrajinac bi trebao predstavljati borca koji će se odmah uputiti prema vrhu gdje trenutno vladaju četiri boksača. Pogledajte što trojica od njih misle o svom novom konkurentu.

Oleksandr Usyk vrlo lako je savladao Chazza Witherspoona u svom teškaškom debiju čime je službeno postao teškaš. Donedavni apsolutni prvak lakoteške kategorije tim je putem odmah uskočio na četvrto mjesto teškaške ljestvice prema BoxRecu, čime je dosadašnji Top 4 postao Top 5. Ako se pita fanove ili medije, Usyk je velika prijetnja za sve, no zanimljivo je vidjeti što misle glavni konkurenti.

Njihova razmišljanja prenio je portal talksport.com, a vi u nastavku teksta pročitajte što su rekli trojica od do sada vodeća četiri teškaša svijeta.

Anthony Joshua

"Usyk treba doći na neki nivo gdje će moći shvatiti kako je to boriti se protiv velikih momaka koji mogu jako udariti. Što se mene tiče, on je dobrodošao jer to može samo pridonijeti cijelom sportu. Da sam apsolutni prvak teške kategorije svakako bih se volio boriti protiv njega jer je bio apsolutni prvak lakoteške. Bio bi to povijesni meč. Znam da ima odlično amatersko iskustvo i da je jako vješt boksač, no u teškoj kategoriji neće se testirati samo vještina nego i želja."

Deontay Wilder

"On me uopće ne zabrinjava. Premalen je za mene. Jako puno i dobro se kreće, no to me baš ne uzbuđuje."

Tyson Fury

"Ne razmišljam baš puno o Usyku, zapravo ne mogu reći da mi je ikad njegovo ime prošlo kroz um. Nije netko o kome bih razmišljao, no mislim da ga mogu pobijediti jednom rukom zavezanom iza leđa. I to tako da vi odlučite hoću li zavezati desnu ili lijevu. Bilo kako, njemu bih vrlo brzo poželio laku noć."

Linker
10. svibanj 2024 11:04