K1 i Boks

(VIDEO) Oleksandr Usyk otkrio čije je poteze kopirao dok je gradio svoj stil

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘‘To nam nije bilo dopušteno, ali ja sam nastavio to raditi‘‘

Oleksandr Usyk doista je jedinstveni talent u boksačkom ringu.

Ukrajinski ljevak posjeduje rijetku kombinaciju vještina - odlične reakcije, plesački rad nogu i šahovski um.

Dodajte tome veliko srce i nepokolebljiv mentalni sklop koji mu je omogućio da se vrati i pobijedi nakon paklenih rundi protiv protivnika poput Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, i dobivate jednog od najkompletnijih boraca današnjice.

Ne samo da je teoretski "pound-for-pound" kralj, već se dokazao kao olimpijski zlatni medaljaš, apsolutni prvak u cruiser kategoriji i nedavno apsolutni prvak teške kategorije, što je nešto što je prije njega postigao samo Evander Holyfield, iako ne u eri četiri pojasa.

Stoga je teško zamisliti od koga je mogao crpiti inspiraciju na svom putu do vrha, ali u razgovoru za TNT Sports Boxing otkrio je da je zapravo oponašao poteze britanske legende i bivšeg prvaka u perolakoj kategoriji, ‘‘Princa‘‘ Naseema Hameda.

"Kad smo bili amateri, kopirali smo njegove (Naseem Hamedove) pokrete. I bili smo pod pritiskom u dvorani jer nam to nije bilo dopušteno. Govorili su nam da izgleda kao da gubimo koncentraciju i fokus, kao da smo izvan kontrole. Ali ja sam nastavio to raditi, čak i tijekom natjecanja.", rekao je Usyk.

‘‘Prince Naz‘‘ bio je uzbudljiv borac za gledanje zbog svog neortodoksnog stila i poznatog pravljenja showa u ringu, da ne spominjemo vrlo raskošne ulaske u ring.

Usyk je također pokazao razigranu stranu s jedinstvenim tehnikama treninga u dvorani i ljubavlju prema plesu koja se često može vidjeti.

Međutim, 21. prosinca morat će biti potpuno koncentriran kada bude branio svoje svjetske titule i status linearnog prvaka protiv Furyja, nakon što je pobijedio u njihovoj prvoj borbi u svibnju podijeljenom odlukom sudaca.

Linker
22. rujan 2024 21:30