K1 i Boks

(VIDEO) ‘Mountain‘ upisao pobjedu u boksačkom meču najjačih ljudi na svijetu

Hafthor Bjornsson i Eddie Hall

 Screenshot (youtube)
Hafthor Bjornsson odlično se pripremio, a onda i potvrdio kako je bolji boksač od svog velikog rivala

S velikim uzbuđenjem čekao se meč između Hafthora Bjornssona i Eddieja Halla, dvojice osvajača natjecanja za najjačeg čovjeka na svijetu, gdje su između ostalog bili i veliki rivali. Dvije godine čekala se prilika za okršaj pred publikom i ona je napokon došla u Dubaiju, gdje su njih dvojica odradili šest rundi zanimljivog boksa.

Pobjeda je pripala Islanđaninu, koji je tijekom protekle dvije godine ipak bio boksački aktivniji pa je odradio i tri ekshibicijska meča, uz to što je bio u konstantnom treningu. Hall je svoju taktiku bazirao na snazi i pokušaju pronalaska udarca koji će nokautirati "Thora", inače mnogima najpoznatije kao "The Mountain" iz Game of Thrones serijala. Nekoliko puta dobro je pogodio, ali nije mogao parirati tehnički puno jačem, ali i pokretnijem Bjornssonu. Najbliže onome po što je došao bio je već u prvoj rundi, kad je sjajno pogodio, ali konopci ringa zadržali su Thora na nogama.

Kasnije je Bjornsson preuzeo kontrolu nad mečem pa je tako dva puta postao Halla na pod. Nakon opakog krošea se čak činilo da bi meč mogao biti gotov, ali britanski snagator ipak je skupio snage i volje za ustati se te nastaviti. Izdržao je tako do kraja meča u kojem po pitanju pobjednika ipak nije bilo dvojbe. Bjornsson je pogađao bolje i kvalitetnije. Hall zapravo nije napravio ništa osim par udaraca u prve dvije runde. Zapravo se jako brzo potrošio te je postao slabo pokretna meta, što je Islanđanin koristio. Sva tri suca presudili su 57-54 u korist Islanđanina.

Najbolji udarac meča možete vidjeti ispod odlomka.

Bjornsson je najavio kako će nastaviti boksati budući da uživa u tome te ga je boks zapravo doveo u formu u kakvoj je uvijek htio biti. Kandidata za idućeg protivnika nesumnjivo ima dovoljno.

Neke od trenutaka meča možete vidjeti u vlogu poznatog YouTubera Jesseja Jamesa Westa, koji je bio prisutan na meču te koji se potrudio iste večeri fanovima pokazati kako je bilo.

Linker
11. svibanj 2024 15:37