K1 i Boks

(VIDEO) Glory objavio snimku najboljeg meča u 2022. godini! Pogledajte rat Maslobojeva i Khbabeza

Sergej Maslobojev i Tarik Khbabez

 Screenshot (youtube, Glory)
Borba za prvaka Gloryjeve poluteške kategorije po mnogima je najbolji kickboksački meč u ovoj godini

Ranije ove godine, Glory je odlučio raskinuti ugovore sa svojim ruskim borcima, odnosno pustili su ih iz promocije jer su bili svjesni da će ruski borci teško ishoditi vize za nastupe izvan svoje domovine, sve dok ne završi invazija na Rusiju.

Artem Vakhitov, prvak poluteške kategorije vjerojatno je najzvučnije ime bez kojeg su ostali prilikom tog poteza, a tron u poluteškoj kategoriji ostao je upražnjen. Glory je prvom polovicom 10. mjeseca odlučio okruniti novog prvaka, a Sergej Maslobojev i Luis Tavares trebali su se obračunati za titulu. Tavares je bio pozitivan na doping, a Tarik Khbabez spustio se iz teške kategorije i uskočio je u meč protiv Litavca kojeg dobro znamo kao borca koji je dvaput porazio našeg Antonija Plazibata.

Tarik Khbabez s druge strane borac je kojeg pamtimo još bolje, jer Antonio Plazibat dvaput ga je nokautirao. Maslobojev i Khbabez neovisno o rezultatima postignutim protiv Plazibata, sjajni su borci, a nerijetko pruže i vrlo uzbudljive nastupe. Ništa drukčije nije bilo ni u sklopu Glory Collision 4 eventa održanog u desetom mjesecu ove godine.

Maslobojev je u meč ušao kao osjetni favorit, ali Khbabez je pokazao zašto nosi nadimak ‘‘Tenk‘‘ i dobrano je namučio Maslobojeva. Od prve do posljednje sekunde gledali smo otvorene razmjene i fantastičan meč u kojem je Maslobojev na kraju izašao kao pobjednik, podijeljenom sudačkom odlukom.

215 udaraca pogodio je Maslobojev kroz 15 minuta borbe, dok je Khbabez bio uspješan sa 184 udarca. To vam dovoljno govori o aktivnosti dvojice boraca u ovom meču, a mnogi ovu borbu vide kao ujedno i najbolju kickboks borbu u 2022. godini.

Glory je prije nekoliko dana objavio snimku kompletne borbe na svom YouTubeu kanalu. Istina da je već neko vrijeme prošlo od održavanja tog eventa, ali jednostavno ne biste trebali propustiti ovakav meč i definitivno ga se isplati pogledati. Ako ništa, barem kao uvertiru za borilačka uzbuđenja koja nas čekaju ovaj tjedan

Video je po običaju ispod teksta, a sve što nam preostaje za reći jest - uživajte!

Linker
09. svibanj 2024 15:28