K1 i Boks

(VIDEO) Deontay Wilder ne odustaje: ‘Najbolje tek dolazi, razumijete li me?!‘

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Unatoč savjetima mnogih da se povuče i ozljedi koja ga muči, Wilder najavljuje povratak

Deontay Wilder, bivši WBC prvak u teškoj kategoriji, suočava se s pozivima na umirovljenje nakon dva uzastopna poraza. Boksač iz Alabame, poznat po svojoj snažnoj desnici, bio je izvan ringa 14 mjeseci nakon što je nokautirao Roberta Heleniusa u prvoj rundi krajem 2022. godine. Vratio se u prosincu prošle godine protiv bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera, ali je izgledao nesigurno, izgubivši gotovo sve runde na sudačkim karticama.

Uoči borbe protiv Zhileija Zhanga u lipnju, Wilder je priznao da bi poraz mogao značiti kraj njegove karijere. Zhang, više od 30kg teži od ‘‘Bronze Bombera‘‘, nokautirao ga je u petoj rundi. Nakon toga, legende poput Lennoxa Lewisa i trenera Teddyja Atlasa savjetovale su mu da se povuče. Wilder je dugo šutio o mogućnosti umirovljenja, sve dok nedavno nije javno nastupio s vidljivom ozljedom.

Na videu koji je podijelio Tom Dillemuth iz ‘‘The Lions Den Boxing Community Reuniona‘‘ u Atlanta, 38-godišnji Wilder nosio je povez na desnoj ruci dok je primao nagradu za životno postignuće. Tijekom govora, nagovijestio je da će nastaviti karijeru unatoč ozljedi.

‘‘Kao što su drugi utirali put meni, tako i ja sa zahvalnošću nastojim vratiti. Svi imamo veličinu u sebi, a veličina se mjeri po usluzi koju pružamo. Svaki dan se trudim pružiti svoju uslugu jer znam koliko sam velik. Koliko god prepreka bilo, ne smijemo odustati. Bez obzira koliko puta padnemo, moramo se podići i nastaviti. Najbolje tek dolazi, razumijete li me?‘‘, rekao je Wilder.

Opseg ozljede koja izgleda pogađa Wilderovu desnu ruku ostaje nejasan. S obzirom na brojne promjene u teškoj kategoriji, fanovi bi uskoro mogli saznati više o njegovim planovima.

Linker
14. rujan 2024 07:53