K1 i Boks

(VIDEO) Andy Ruiz trenira punom parom za povratak na boksačku scenu

Andy Ruiz Jr.
 

 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bivši svjetski prvak u super teškoj kategoriji priprema se za povratak u ring

Bivši svjetski prvak u super teškoj kategoriji pokazao je izvrsnu formu te brusi svoje udaračke tehnike radom na fokuserima što se može vidjeti u videu na kraju članka. Iako i dalje nema službenog protivnika, postoje razne špekulacije kako bi mu idući protivnik mogao biti bivši svjetski prvak Deontay Wilder. Andy ‘The Destroyer’ Ruiz Jr. posljednju borbu imao jer prije gotovo godinu dana kada je uz dosta muke pobijedio 40-godišnjeg Chrisa Arreolu. Oba boksača pružila su sjajnu i dramatičnu borbu, u kojoj je Arreola u jednom navratu poslao Ruiza na pod, ali ovaj se uspio oporaviti i na kraju odnijeti pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Mnogi nisu bili zadovoljni Ruizovom izvedbom jer je Arreola zapravo trebao poslužiti kao borba za uhodavanje prije većih izazova, a zamalo da je zapeo i na toj prvoj stepenici prema usponu.

Pobjedom nad Anthonyjem Joshuom Ruiz je postao prvi meksički teškaški prvak u povijesti, a sva popularnost koja je došla nakon toga ipak se pokazala kao preveliki zalogaj za mladog boksača. Slava je uzela svoj danak, Ruiz se jako loše pripremio za revanš što se vidjelo prvotno na vagi koja je pokazala znatno veću težinu nego u njihovoj prvoj borbi, da bi se to zatim manifestiralo i u ringu gdje se doslovno jedva mogao kretati. Joshua je to vrhunski iskoristio pogađajući meksičkog borca s distance ne riskirajući pritom "lucky punch" od strane Meksikanca. Što se ovoga puta tiče, čini se kako je Ruiz ozbiljno shvatio pripreme za svoju iduću borbu i da trenira punom parom iako i dalje ne zna tko će mu biti protivnik.

Neka od mogućih imena koja su se pojavljivala zadnjih u mjesec dana bili su redom Louis Ortiz, Frank Sanchez, Daniel Dubois, Joe Joyce, Deontay Wilder, Joseph Parker, Robert Helenius, Otto Wallin, te naš Filip Hrgović. Kako već znamo Hrgović ima dogovorenu borbu protiv Zhilei Zhanga, tako da on tu otpada kao mogući protivnik. Joe Joyce i Joseph Parker pregovaraju o međusobnom potencijalnom ogledu, a također i Daniel Dubois otpada kao mogući protivnik Andyja Ruiza jer je već u pregovorima za borbu protiv Trevora Bryana. Tako da najizgledniji protivnik za sada je Deontay Wilder, a to je borba kojom bi se oba boksača u slučaju pobjede mogli ponovno plasirati na sam vrh teškaške ljestvice.

Video s priprema možete pogledati u nastavku.

Linker
20. travanj 2024 05:25